Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Exo terra

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Exo terra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.10.2011 20:53 Muž Felix [752] - Ještěři
U téhle firmy si člověk může hned z kraje všimnout např. větrání terárek - komplet otevřený strop přikrytý síťovinou jak sklenice od okurek pro chov jedné pakobylky v držení osmiletého prcka. Jak v tom chtějí např. při chovu pralesních zvířátek udržet potřebnou vlhkost vzduchu a teplotu, je mi vážně záhadou. Masivní předěl prahu vadící mi při vhledu do nádrže je už potom pouze kosmetická vada...
Od kamaráda mám sice u štíra koupátko za cca 250 Kč od této firmy a nemohu si na ně stěžovat, je bezva a i dobře vypadá, v jiných nádržích ale stejnou úlohu naprosto stejně dobře plní mystičky pod květináče do 30-ti Kč ceny. Takže asi tak ;-)

Pozitivem na trhu jsou ovšem jejich UVčka, přesně jak už níže napsal Pogona. Ta jsou pro většinu běžně chovaných plazů plně dostačující a pro chovatele cenově přijatelná. Sám je používám řadu let a mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 19:26 Muž Sewer [151] - Ještěři
elegans1 napsal: Ty jsi přes suché ještěry.Ten jemeňák je ale co?Při pohledu na krajinu Jemenu to ve mě pocit vlhka rozhodně nevyvolává.Podle mě pořád přetrvává nějaký mýtus,že jemeňák potřebuje vlhko,vodopády.Nechápu proč,když je to chameleon z polopouští.

Jak jsem řekl, chameleony nechovám, v jemenu sem nebyl a atlas uvádí 70% vlhkost, což mi jako polopoušť nepřijde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 19:48 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
S těmi jemeny souhlasím, nicméně oproti třeba crotapythusům či uromastyxům je trochu víc vlhkomylnější :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 19:45 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
No, kdybych měl denně měnit vodu např. v jezírku u kožnatky, které má několik desítek litrů, u grandisek, kde je to podobné, hroznýšů, tmavky, límcovek,......kde mám opět 100 litrové "misky" na vodu, pak bych ráno začal měnit, večer bych skončil, vyspal bych se a zasej bych mohl začít měnit ( ti co navštívili MiniZoo vědí,.... ).
Nepočítám kajmany, ti mají "misku na vodu ) 1500litrů :-D

Takže opravdu měním vodu průběžně, vždy po několika dnech, žádný problém s tím nikdy nebyl, terária mají rozměry od 1*1*1m po cca 3*3*2m a voda v "miskách" se zas tak rychle nekazí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 09:22 elegans1 Re: Sewer
Ty jsi přes suché ještěry.Ten jemeňák je ale co?Při pohledu na krajinu Jemenu to ve mě pocit vlhka rozhodně nevyvolává.Podle mě pořád přetrvává nějaký mýtus,že jemeňák potřebuje vlhko,vodopády.Nechápu proč,když je to chameleon z polopouští.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 09:20 elegans1 Re: Pogona
A co se týče té "obdenní" výměny vody - ruku na srdce, kdo z nás poctivě mění den co den vodu
Já měním veškerou vodu v miskách každý den.V teple terária bych ji tam déle nenechal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 08:37 Muž Sewer [151] - Ještěři
Pogona napsal: Samozřejmě máš Mirku pravdu s tím vodopádem, tady se bavíme ale o tom, že je to zbytečně předražené a dá se koupit ( když už ) mnohem levněji ;-)
Tohle jsem ale psal ve svém předchozím příspěvku :-)
A co se zbytku týče...taky se nehádám, akorát si myslím, že obden porosit jim 70% vlhkost nezařídí...ale nevím, já sem spíš přes ty "suchý ještěry" :)



Pogona napsal: A co se týče té "obdenní" výměny vody - ruku na srdce, kdo z nás poctivě mění den co den vodu :-)
Já klidně :) ...obden bych s tím neměl problém, se svejma miláčkama trávím spoustu času každej den a baví mě se o ně starat. Čistit a předělávat terária.
S těma rybičkama je to už horší :-D ...míval sem 6 akvárek a poctivě jsem každej tejden měnil 1(3 vody ... teď mám jedno a dělám to tak jedno za 2-4 týdny :-D
Naštěstí je to větší akvárko s menším počtem ryb, takže to tolika nevadí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 08:24 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
No, po pravdě jemeny rosím tak 3krát ale do týdne :-D ( mláďata i 4krát :-D ), taky nepoužívám tyhlety nesmysly a chamíci jsou naprosto v pohodě ;-)

Samozřejmě máš Mirku pravdu s tím vodopádem, tady se bavíme ale o tom, že je to zbytečně předražené a dá se koupit ( když už ) mnohem levněji ;-)

A co se týče té "obdenní" výměny vody - ruku na srdce, kdo z nás poctivě mění den co den vodu :-)
Navíc tyhle vodopoády a vlastně všechno v čem teče voda časem pěkně "oslizne" a i když ji vyměníš, smrádek to je pěknej :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 08:19 elegans1 Re: Sewer
Já teda neznám nikoho,kdy by 3 x denně rosil jemeňáky.Tak často se nerosí ani calummy.na druhou stranu,ať si každý dá do terárka co chce,třeba vibrační krmítko.
Taky dělám 12 ti hodinové směny a terárií mám doma cca 50 a nikdy bych takovou koninu nekoupil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 07:18 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: elegans1
To že v jemenu nejsou vodopády neznamená, že si ho nemůže dát do terária, určitě napomůže udržet vyšší vylhkost, kterou chamík potřebuje. Navíc - já třeba chovám v jednom akvárku čichavce s neonkama a pavíma očkama a u nich mám plno druhů rostlinek, které se ve vodách, v nichž se tyto ryb druhy vyskytují (a také tam spolu nežijí), vůbec nerostou ... světe div se - rybám je to jedno. A stejně tak bude chameleonovi jedno, že má vodopád, i když v místě, kde žije, není. A kdo říká, že tam musí nechat vodu týden hnít? Není snad problém vodu obden vyměnit ... určitě je to snadnější, než 3x denně rosit.
Já, kdybych si pořizoval chameleona, tak se nikoho ani na vodopád, ani na mlhovač neptám a automaticky ho do terária pořídim. V práci dělám na 12ti hodinové směny a určitě bych nebyl chameleonovi schopný zaručit pravidelné rošení třikrát denně. Mlhovač by mi to zařídil...
Taky jsem někdy četl (myslím, že to bylo tady na terárkách), že někoho napadlo dát chamíkovi do terárka lékařskou kapačku tak, aby voda kapala na listy rostlin a chamík si mohl kdykoliv "líznout". Kdo by to byl řekl - ten nápad se taky spoustě lidí líbil. A mají snad jemeni v jemenu na stromech zavěšené kapačky?
Čili bych to shrnul tak, že pořídit do terária cokoliv, co mi usnadní péči o zvíře nebo "se mi to prostě líbí", není rozhodně nic špatného...ba naopak.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 10:26 elegans1 Re: Sewer
Předpokládám,že v oblasti výskytu jemeňáků moc vodopádů nebude.A i kdyby bylo,chtěl bych vidět bakteriologický rozbor vody,která v tom vodopádu cirkuluje.V teple terária a třeba týden stará,ta voda musí být fakt mňamka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 20:54 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
Jejda, tak na tomhle se shodneme :-D . Přesně jak píše kolega, předražené nesmysly bez užitku. Jediné co asi lze doporučit od této firmy jsou ReptiGla coby jakýs takýs zdroj UVB. Pokud máš finance na takové vybavení, pořiď "normální" ( a mnohdy lepší ) a určitě větší terárium a zbytek financí použij na jiné potřebné vybavení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 20:52 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: elegans1
Proč si myslíš, že vodopád a mlhovač jsou k jemenovi k ničemu? Z vodopádu se může chamík naučit pít a mlhovač nahradí pravidelné rošení. Stačí pak jen dolévat vodu...
Určitě to není k ničemu, naopak. Ale určitě se to dápořídit levněji, popřípadě vyrobit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 15:46 elegans1 Re: AnubiS
Předpokládám,že chováš jemeňáka.K tomu ti vodopád a mlhovač bude k ničemu.Ostatně snad všechny výrobky exo terra jsou k ničemu.Předražené a kýčovité krámy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 15:32 AnubiS
chovám chameleona ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 13:58 Muž Evil [15] - Ještěři
k jakému živočichovi to chceš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 10:05 AnubiS – Exo terra
Ahoj,

Chci se jenom zeptat, jestli má někdo v teráriu Exo terra Vodopád + mlhovač? Chci si to pořídit a chci slyšet vaše názory na tyto výrobky (kladné a záporné zkušenosti)?

Děkuji :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 218x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/648-exo-terra