Ultravitaluxka je zas do takového terária moc - během půl hodiny se agamy uvaří
tyhle "silnější" výbojky se používají :
1. V opravdu velkých teráriích
2. Nad tzv. "želvími" stoly, které vlastně nemají strop a tak nedojde k přehřátí.
3. V "menších" teráriích, kdy se s nimi ale svítí několik minut či 1,2 hodiny denně
Jak jsem psal, tohle Solar Glo je dle mého asi nejrozumější použít ( můžeš samožřejmě i jinou výbojku UVB 100 - 150W ), vyrábí je i Sylvania, Sera atd.
Do květináče je dát nemůžeš, mají vestavěný předřaník v sobě a při vyšší teplotě se samy zháší - tím se ale logicky velmi zkracuje jejich životnost a s velkou pravděpodobností ti po pár měsících prasknou a budeš jich kupovat několik do roka, což je nesmysl,.....
Největší účinnost pak mají do nějakých cca 25cm, tzn. je dobré ji pověsit někam nad větev právě na takovou vzdálenost, já je používám u suchozemských želv, kdy je 23cm nad substrátem a je pod ní krásných cca 45C což je ideální i pro agamy
Aby mi nesvítila do očí mám ji schovanou v tom velkém krytu Light glo od Exo terry, ten je dostatečně velký a žárovka se v něm nepřehřeje, nicméně tenhle kryt stojí taky okolo 400 - 500,-