Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Ochočování agamy + kálení

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Ochočování agamy + kálení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 21:33 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Lenka
Výraznější zápach bude mít na svědomí předchozí dlouhodobé zkrmování méně hodnotné (nebo jednostrané) potravy. Pokud agamce poskytneš pestré nutričně vyvážené krmení, mělo by se to za několik týdnů (až měsíců) srovnat na přijatelnou úroveň :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 13:35 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Lenka
Jen doplním, při výletech po bytě pozor na průvan a otevřená okna, snadno by mohla nastydnout a dostat zápal plic - gor když je to ještě mládě. Jinak ji zvykej, to je v pořádku. Na toho psa opravdu pozor, mohl by ji stresovat.

K tomu kálení. Jak napsal kolega ano nicméně, soudím, že máš malé terárium... Jelikož mládě 15cm v teráriu 100*50*50cm s vrstvou písku alespoň 5cm ( ideálně 10 a víc ) zapáchat svými bobky nebude,.....
Jak velké terárium tedy máš a jaký podklad a v jak vysoké vrstvě?

Jinak já běžně dělám to, že bobek nechám 1,2 dny "vyschnout", pak je sesbírám a nijak zvlášť písek nezapáchá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 13:11 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Lenka
Je fakt,že vousatky smrdí ....já to řeším tak, že je pravidelně dávám kálet do vlažné(teplé) vody,vyhovuje jim to....zvykli si na to a v teráriu nikdy nekadí....jednou za dva dny ji dej vykadit do vody a dobrý....to ochočování....je to ještěr takže bych to zas moc nehrotil i když vousatky nejsou žádní stresáci,rádi se proběhnou po bytě....co by jí mohlo vadit jsou ti psy....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 12:42 Lenka – Ochočování agamy + kálení
Dobrý den,
mám novou agamku, asi tak 15-20 cm dlouhou i s ocáskem. Chtěla bych se zeptat na dvě věci, které jsem zde ve fóru ani v knihách nenašla. První je kálení. Agamka (Otík) mi zbaštil pár cvrčku a druhý den se vykadil. Musím tedy říci, že ten smrad mě hodně překvapil a i když jsem hovínko vybrala i s pískem pod ním, tak terárium stále zapáchá. Prosím o Vaše zkušenosti jak to řešíte. Dále bych se chtěla zeptat k ochočování .. přes den jsem v práci, takže Otíka vytáhnu z terária vždycky až tak kolem páté, šesté večer. Chovám ho na ruce, on občas vyleze na rameno a kouká po okolí. Volně běhat po bytě ho nechat nemůžu, protože mám psy. Ale chodím s ním na rameni mám také strach, protože mi tuhel skočil z klína na stůl a mám tedy strach, aby mi neskočil na zem a neublížil si. Jaké s tímto máte zkušenosti? Nedeprimuji ho, když se ho snažím tahat sebou třeba když si jdu udělat čaj a pustím ho na linku a tak? Díky předem za jakékoliv reakce.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 74x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/699-ochocovani-agamy-kaleni