Kdo pozná druh a pohlaví želvy?
V jakém věku trachemysek už jde zpravidla lépe rozeznat pohlaví želvy? Nebo je to ovlivněno růstem a tedy velikosti želvy. Děkuji

. : Hunter : . napsal: Tu je prva, tu som odhadol ako P. Venustu ale mohla by to byt aj T.s.troosti. Podla mna samica
Podla mňa je to P. Venustu a súhlasím je to samica

. : Hunter : . napsal: druha by mohla byt pseudomis floridiana peninsularis alebo aj T.s.scripta. Treba fotky z boku hlavicky.
No je to T.s.scripta a podla tvaru panciera sa mi zdá že je to samica
Mne sa zda ze su to obidve pseudomysky a maju kratke pazuriky na prednych.
fajfmen napsal: U trachemysek mají samci hooodně dlouhé drápky, u graptemysek jsou o půlku menší nežli samičky a všeobecně - vždycky mají o moc delší ocásek než samice stejného druhu
Veľmi dobre povedané.

mne sa u mojej T. s. scripta podarilo podla chvosta určiť pohlavie v 1 mesiaci. čím je korka staršia tým je to ľahšie

U trachemysek mají samci hooodně dlouhé drápky, u graptemysek jsou o půlku menší nežli samičky a všeobecně - vždycky mají o moc delší ocásek než samice stejného druhu

Ahoj, ráda bych se zeptala, nenachází-li se mezi Vámi někdo, kdo by poznal podle foto druh a pohlaví želv.. Jedna z nich mi byla prodána jako pseudemys nelsoni, čímž si nejsem úplně jistá.. Foto případně pošlu mailem

Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Primáti • Zobrazeno 146x