Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Stavba Inkubátoru

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Stavba Inkubátoru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2015 16:41 Muž alterationx [82]
Prosím Vás poraťe mi aký ohrevný kábel na 230V kúpiť a akú dlžku, ak máte skúsenosti? S ohrevnými káblami nemám absolútne skúsenosť. Predpokladám, že nejakých 10 až 15W by postačovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2015 11:12 Muž alterationx [82]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ja som to pôvodne myslel takto, vraziť do poličky, kde mám miesto, čiže by to čiastočne bolo izolované drevom, nejaké vetranie by tam teda bolo aj kvoli nejakej kondenzácii vody atď, ohrev zhora žiarovkou alebo žiarivkou, dole dať nádobu s vodou a nad ňu dať mriežku na ktorej by boli krabičky alebo niečo so substrátom a vajíčkami. Šlo by to takto? Prikladám foto. Alebo kvôli tomu, že tam je vlhko a žiarovka, tak by som tam šupol vyhrevný kábel, lebo o tu žiarovku sa aj celkom bojím v tom vlhku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2015 09:42 Muž alterationx [82] Re: Pogona
Takže to znamená v podstate, že vetranie tam nejaké veľké nemusí byť resp. žiadne? S tou izoláciou súhlas, ono aj tak mikrovlka by sa dala izolovať, ale je fakt, že ten mrazák to má vyriešené hneď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2015 09:36 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: alterationx
Mikrovlnka zrovna moc vhodná není, lepší je něco lépe izolovaného - třeba ledničky, mražáčky ( dělají je i malé ), takové ty plážové termo-boxy, lednice do auta apod. Prostě něco, co je v podstatě plechová krabice izolovaná polystyrenem, nebo jinou podobnou izolací. Osobně volím vždy "vlhký" typ inkubátoru. Tzn. na dno např. malé lednice se dá akvárečko, do něho topítko s termostatem na kterém se nastaví požadovaná teplota a je hotovo. Pak už jen stačí instalovat teploměr, vychytat vnitřní teplotu, občas dolít vodu do akvárka a hurá na inkubaci vajec.
Žádoucí je pak také mít jedno topítko v záloze - pokud by se to hlavní porouchalo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2015 09:31 Muž alterationx [82]
Ahojte, využijem túto tému a opýtam sa Vás na inkubátor. Uvažujem nad tým, že si spravím inkubátor z mikrovlnky. Mám doma vyradenú mikrovlnku Panasonic, už som ju aj vykuchal, takže by bola vhodná ako teleso inkubátora. Môj plán by bol taký, že hore namiesto mikrovlnného žiariča by som dal žiarovku alebo žiarivku, ktorú by spínal termostat. Ohrieval by som iba vzduch. Potrebuje takýto inkubátor dobré vetranie? Mikrovlnka samozrejme od výroby ma riešené vetranie a zdá sa mi, že je ho tam vcelku dosť, takže by som ho asi trošku zredukoval. Ako zabezpečiť vlhkosť v inkubátore - stačí tam dať nejakú nádobu s vodou, z ktorej sa bude voda odparovať? Diky za rady.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2012 17:10 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: krysikmouse
Udělám ti za poloviční cenu tři pětkrát větší inkubátory, ty ti nasvítím a odisplejuju tak, že označení Hi-tech bude mááálo :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2012 16:34 Muž krysikmouse [32] Re: Pogona
Ale zase to má vevnitř pěkné modré osvětlení a vypadá to moc chytře s tím digitálním displayem - je to takové HItech :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2012 08:09 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: krysikmouse
jj tady ten
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2012 20:13 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: krysikmouse
Je pěkné vidět vychytralé výrobce, jak dokáží prodat věc, jakou si člověk svépomocí vyrobí za pár Korun za mnohonásobně vyšší cenu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2012 14:29 Muž krysikmouse [32] Re: HammerJoe
www.topnekameny.com/…

tohle ? No videl jsem to v akci a je to celkem hlučné :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2012 14:09 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Falach
Blázen kdo by si koupil inkubátor za tisíce.

Třeba ten kdo potřebuje nejen vejce ohřívat ale třeba ochlazovat !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2012 13:23 Falach
JJ souhlas, jsem v tomto nováčet, tak jsem si s tím trochu pohrál, největší investice bylo topítko. Maká to skvěle. Lednice nebo sklenice v polystyrénové krabici také určitě funguje :-) . Blázen kdo by si koupil inkubátor za tisíce. :) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2012 20:10 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
Souhlas, leta letoucí používám vyřazené ledničky, na dně akvárium s topítkem a vše je OK. Určitě bych nevyhazoval peníze za inkubátor té či oné firmy navíc mnohdy s kapacitou 3 krabičky a cenou několik tisíc :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 10:50 elegans1 Re: Falach
Mě to přijde jako zbytečná piplačka,i když účel určitě splní.Roky jsem používal skvělý inkubátor firmy Forte,ale nakonec jsem zjistil,že v jednoduchosti je síla.
Můj nynější inkubátor je polystyrenová bedna,v ní třílitrová flaška s vodou a v ní akva topítko.Celé to bylo hotové asi za 5 minut a funguje bez problémů roky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 10:21 Falach – Stavba Inkubátoru
Fotka k příspěvku Stavba inkubátoru pro Agamy vousaté
Stavba inkubátoru pro Agamy vousaté
Koupil jsem přepravku na hlodavce, polystyrén 3cm, plastové úhelník, odkapávač na příbory, fólii na modelování, lepidlo na polystyrén, teploměr, tavnou pistoly jsem měl doma a ohřívač s termostatem.

imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
Nalepil jsem tavnou pistolí úhelníky, tak aby ohřívač vody s termostatem byl pod vodou a voda nebyla, až k roštu, který jsem vystřihal z odkapávače na příbory. Poté jsem Fólii na modelování přilepil na polystyrén a nastavil úhel sklonu stropu , tak aby kondenzovaná voda mohla stékat k jedné straně a nekapala na vajíčka. Po delších stranách jsem nechal asi tak 3-5mm spáry na odvětrání.
Pak jsem vytvořil z polystyrénu a lepidla bedýnku do které jsem tento výtvor vložil. Přes šikmý víko jsem položil ještě jedno rovné, které dle potřeby lze podložit, aby bylo možno regulovat větrání.

imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
Z čelní strany jsem vyřízl otvor tak, aby zlehka bylo možné jej vyjmout a nasadit, takže s malým kolnusem směrem dovnitř.
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
Takže, dáme vermikulit do krabičky do něj vajíčka tak aby se nedotýkala a zapneme topení a nastavíme si teplotu , tak aby byla v inkubátoru 28-29 °C. A můžeme čekat na líhnutí. Tak příjemné stavební úspěchy přeji :) Falach
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 193x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/758-stavba-inkubatoru