Stavba inkubátoru pro Agamy vousaté
Stavba inkubátoru pro Agamy vousaté
Koupil jsem přepravku na hlodavce, polystyrén 3cm, plastové úhelník, odkapávač na příbory, fólii na modelování, lepidlo na polystyrén, teploměr, tavnou pistoly jsem měl doma a ohřívač s termostatem.
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
Nalepil jsem tavnou pistolí úhelníky, tak aby ohřívač vody s termostatem byl pod vodou a voda nebyla, až k roštu, který jsem vystřihal z odkapávače na příbory. Poté jsem Fólii na modelování přilepil na polystyrén a nastavil úhel sklonu stropu , tak aby kondenzovaná voda mohla stékat k jedné straně a nekapala na vajíčka. Po delších stranách jsem nechal asi tak 3-5mm spáry na odvětrání.
Pak jsem vytvořil z polystyrénu a lepidla bedýnku do které jsem tento výtvor vložil. Přes šikmý víko jsem položil ještě jedno rovné, které dle potřeby lze podložit, aby bylo možno regulovat větrání.
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
Z čelní strany jsem vyřízl otvor tak, aby zlehka bylo možné jej vyjmout a nasadit, takže s malým kolnusem směrem dovnitř.
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
imb.lide.cz/…
Takže, dáme vermikulit do krabičky do něj vajíčka tak aby se nedotýkala a zapneme topení a nastavíme si teplotu , tak aby byla v inkubátoru 28-29 °C. A můžeme čekat na líhnutí. Tak příjemné stavební úspěchy přeji
Falach