Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama Vousatá ~ gravidita

 

NápovědaFórum » Ještěři » Rozmnožování 

+ přidat příspěvek
Agama Vousatá ~ gravidita
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2012 23:09 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.czRe: Lucifer
Snad se zadaří :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2012 22:39 Žena Lucifer [22] - Ještěři
Dneska jsme snesli, úspěšně bez problémů, celkem 18 krásných vajíček :-) Takže vše v pořádku, vajca jsou teď v inkubátoru a snad z nich něco bude hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.03.2012 20:38 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.cz
Nervozita, nežravost a viditelná vejce jsou jasným signálem. Jakmile se takto začne projevovat tak po 3-5 dnech následuje snůška. Déle by to být nemělo. První 3 dny po tom co přestane žrát je rozhrábávání vlhkého písku v normě, kdyby to trvalo déle tak to spíš svědčí o tom, že jí kladiště nevyhovuje. Zvlášť "prvorodičky" se hodně nahledají. Obvykle jim vadí nízká vrstva písku nebo příliš chladný písek (ideálně když má substrát teplotu kolem 27°C). Samce určitě odděl a nech ji v maximálním klidu. Jako osvědčený způsob když samice nechce naklást můžete udělat kladiště z celého terária. To znamená veškerý písek v terárku navlhčený a přidat ho tam (tím vytvoříte několik možných míst pro nakladení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2012 11:30 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Lucifer
Vejce v sobě má to je jasný....no to je těžko s tím vhodně umístěným kladištěm....je to prvorodička předpokládám ??? Skus jí tam dát třeba dvě kladiště a dokud se nevyklade tak by pro ni bylo lepší pokud by tam s ní samec nebyl(pokud máš tu možnost) a taky je ještě možnost, že vejce jsou neoplozený a tam s tím vykladením je vždycky problém...vlhči nejen kladiště ale i celé tera ať si může vybrat kam to dá ;-) Jinak to co píšeš je klasické chování před snůškou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2012 09:24 Žena Lucifer [22] - Ještěři – Agama Vousatá ~ gravidita
Fotka k příspěvku Ahoj, píšu ohledně své samice. Mám pocit, že má těsně před snůškou. Celý den běhá po teráriu, něco hledá, a sem tam hrabe. Už pár dní nežere (včera si tedy vzala červíka uráčeně).
Každé ráno má připravený navlhčený nahromaděný písek, aby je tam případně mohla zahrabat (roh se jí sice líbí, ale vždy to odhrabe a tím skončí.)Občas celý den běhá okolo skla, a hrabe na něj a chce jakoby ven. Mám pocit, že chce hledat vhodné místo na kladení venku.
Chtěla jsem se zeptat, dle fotek, jestli opravdu mám pravdu, zda-li má těsně před snůškou a jestli dělám vše správně, aby vajíčka zbytečně nezadržovala. Samořejmě jí nechávám maximální klid. Mám samce na nějakou dobu umístit jinam? Aby ji neznervózňoval?
Foto z dnešního rána.
Děkuji :-)
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 100x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/780-agama-vousata-~-gravidita