Akutní stav, rychle se zhoršující
a tahle je z 12.4., první je samička, sameček je ten ležící na větvi
Někdy v březnu jsem všem agamkám nechala udělat rozbor trusu bel bez nálezu. Leda by to měl za poslední měsíc od té samičky
takhle vypadal 28.2., to ještě jedl dost mizerně, ale už se tolik nabál
0 06.05.2012 08:35 Lucifer [22] - Ještěři Zkus pana Slobodu, z exomed, vynikající doktor, nám teďka diagnostikoval nějaké parazity (pečlivě léčíme), že je prý teď nějaká epidimie
www.exomed.cz (patří to pod
www.vetcentrum.cz ) Pan doktor vyšetřuje i na terabuzách a tak, můžeš ho odtamtud znát. A je mi to moc líto
Bohužel chvíli po tom co jsem sem psala umřel
To je mi líto.
Asi nechám udělat pitvu, už kvůli samičce se kterou byl a i ostatním zvířatům. A taky kvůli poučení. Mohla jsem něco udělat špatně a dělat to dál třeba. I jsem jim to tam předělala jak jste mi radil, abych jim udělala lepší výhřev. Doufám že aspoň samička bude v pořádku :(
Moučňákama to není určitě, jinak je mi líto, že umřel, nicméně z těch fotek to bylo patrné
ale přesnou diagnózu úmrtí skrze fotky neurčíme
Jenom, aby Tě to neodradilo od dalšího chvou - mohl to být prostě "slabý" jedinec.
Dle fotek soudím, že se bude jednat o rachytidu, určitě má takový "třes" v nohách když s nimi pohneš, že? A "padá" jí hlavička, když ji přizdvihneš?
Pokud ano, pak bych ji netýral a zamrazil.
Po netu a z fotek se špatně radí, ale dle mého ( soudím dle fotek a popisu přízanků ), je už "po ní", bohužel.
Škoda toho, že je pan Hnízdo mimo... Zkus minimálně zavolat panu Mecerovi
www.veterinainfo.cz/ ... Ještě před nedávnem jsme k němu chodili s chamíkem (kvůli zácpě) a už je to v pořádku, tak si myslím, že by dokázal pomoct i s agamou.
Dobrý den,
mládě agamy vousaté (sameček) 24cm, 51g dnes 3. den odmíta potravu a od dnešního ráda se mi vůbec nelíbil, měl zčernalý podbradek a zdál se mi lehce apatický. Potom si zalezl na místo kde spí, což nikdy před den nedělá. Po nějaké době jsem ho vyndala, abych se podívala jestli neuvidím nějaký problém. Strašně se nafoukl, protočily se mu oči, myslela jsem že je po něm. V tlamičce měl písek. Dala jsem ho na větev a chvíli se vůbec nehýbal. Potom otevřel oči a chtěl popolézt po větvi ale moc mu to nešlo a tak jsem ho dala do písku. Přivírá oči a otevírá tlamku. Přikládám fotky. Nevíte čím to může být a jak to řešit? Jsem z Prahy a MVDr. Hnízko je bohužel mimo a nevím na koho jiného se obrátit.
Podmínky má terárko 80x40x40 obývá ho s menší samičkou, UVB repti glo 10.0 zářivka 60cm a bodovka 25w. Teplota pod podovkou 46°C, na konci terárka 28°C. Jí převážně šváby, občas cvrky, poslední cca týden co jedl i moučné červy, pampelišku a rukolu (ani jedno moc nejí jenom občas) většinu hmyzu obaluji ve směsi Rohoranu a vápence (cca 1:1), vápenec mají i trvale v misce v terárku. Poslední tři dny asi nevylučoval ale jistá si nejsem
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 145x