Přihlásit se TERARKA.NET »

Agama- jídlo

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Agama- jídlo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malenka5331 Re: Zdenek
Ahoj, mě začali agamky baštit zelené asi až v osmy měsících, tak nějak průběžně. Dávala jsem jim ho každý den i když zelené nežrali a pak sami začali. I knížkách se dočteš že mláďata dávají přednost hmyzu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VaJzi Re: malenka5331
Mikrocvrčci jsou na objednávku a né každý zverimex je dokáže sehnat... Navíc nemusí vždy dodat ty opravdu nejmenší :-/
Dej je raději volně do terária, ať si mohou sami vybrat nejvhodnější místo na opalování. Krmit můžeš pinzetou, ale myslím, že si hravě pochytají i ty volně pobýhající :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malenka5331 Re: Landvir
Mají vše, zatím jsou v terarku v menší krabičce aby se jim ti cvrčci líp chytali, no mají od tří do pěti dnů. A kde bych mohla takové cvrčky sehnat, u nás sem sehnala jenom tyhle menší nikde ani nic jiného.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: Bara
Ahoj, octomilky klidně dávat můžeš, ale pochybuju, že je bude agamka chytat....ta moje prdí i na malý pakobylky a to jsou větší :-D ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: malenka5331
Ahoj a kde máš miminka ubytovaný, máš vše co potřebují...UVB, topný žárovky? A jak jsou staré, takhle těžko radit? Jinak dají se koupit i menší mikro cbrčci, pokud jsou tihle na ně velcí.;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malenka5331 – odchov agam
Ahoj, chtěl bych se zeptat čím se dají krmit vylíhlé agamky. Sehnala jsem tak asi 0.8 cm cvrčky, mám je na krmení v malé krabičce aby se jim líp lovili, ale jedno už zemřelo a další začíná být taky nějaké hubené. Poraďte někdo ať o ně nepříjdu o všechny. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bara
Ahojky mam otázku mam agamy 2,pul mesice stare krasne zdrave vytalni....chci se zeptat znami mi nabízí Octomilky neletavi hmyz nevim jestli to muzou i agamky,,,nevi te to někdo.dekuji
 Reagovat na tento příspěvek 2  - HammerJoe Re: Zdenek
S bazénkem opatrně ať se ti v něm neutopí ! Zelené se naučí jíst v podstatě hned pokud je k tomu vedena od mládí, ale musíš jí to dávat před živočišnou složkou potravy, teď v létě podávej pouze pampelišky či jetel...v zimě čínské zelí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdenek – Agama
Fotka k příspěvku Ahoj mam cca 2 týdny starou agamku voustaou. Je ještě maličká,ale chtěl jsem se zeptat kdy začne přijímat nějakou tu rostlinnou stravu. Cvrcky,šváby a červy jí s přehledem,ale zkousel jsem dát čínské zelí,okurku,pampelišku atd a do toho se mu nechce. Má přístup i k malému bazénku a k tomu se také nehrne.
Děkuji za reakce :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Vé
Ona ta agama (a nejen ona) zchřoupe všechno co jí předložíš a vypadá to jedle, v přírodě se žádným zdrojem živin neplýtvá. Na stranu druhou - hlodavci, které je vousatka schopna udolat, si pro ochranu mláďátek vyrabávají a zuřivě brání nory do kterých se agama nevejde, drobní zástupci vačnatých prozměnu i se svými miminky ve vaku utečou zavčasu... Myslíš, že zvíře, které za velikého fyzického úsilí v přírodě zhltne tak jednoho potemníkovitého brouka a dvě tři větší sarančata či na zem spadlou strašilku týdně, má trávicí trakt nastavený na takovou kalorickou bombu? ;-)
Přespříliš vydatná potrava je v tera chovech pomalu častější příčinou onemocnění plazů než nedostatek, tak si na to dávej pozor. Střídmost se rozhodně vyplatí :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HammerJoe Re: Vé
Já taky nekrmím osrstěnýma ale kolega to dělá běžně...takže bych v tom taky neviděl nějakej problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  -
Asi jsem špatný chovatel, ale agamák ji má už v sobě ;-) Pochutnal si smich ...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Vé
Osrstěné myšky nedávám, ani neznám nikoho, kdo by je dával,...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Číža Re: Vé
:-D tak tj, to bohužel neporadim ikdyz si myslím že ty chloupky by mu neudělaly dobře... Ale třeba je to jinak, budem muset počkat na někoho zkušenějšího....
 Reagovat na tento příspěvek 0  -
Vím, že by se měli dávat jen holátka. Ale můj agamák strašně škemrá o malou bílou myšku. A proto mě zajímalo jestli někdo zkoušel takhle krmit :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Číža
Stačí si tu něco málo prečítať..... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - – Agama- jídlo
Dobrý den
Chci se zeptat. Dáváte někdo Agamě Vousaté malé myšky?

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 175x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/823-agama-jidlo