Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

větrání

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
větrání
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 21:06 Žena Larisa [4] - JeštěřiRe: fajfmen
Fotka k příspěvku děkují moc za informace,takže by to mohlo byt na těch červených místech na obrázku,že,nevím jestli udělat na obou bočních stranach- říkam si,že radějí pak zadělám kdyby to bylo moc než znovu vystěhovávat Jab jab a řezat. Omlouvám se za ten obrázek :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.06.2012 21:53 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Larisa
Pro kvalitní cyrkulaci vzduchu se zatím nejvíc dlouhodobě osvědčila (všeobecně) jedna větrací mřížka po celé délce zadní části stropu a jedna další zhruba v polovině jedné boční stěny. U některých živočichů s vyloženě specifickými nároky na vnitřní mikroklima nádrže byly sice chovateli vyvinuty i jiné způsoby, vousatkám by ale měl právě tenhle vyhovovat asi nejvíc :-)

Raději bych se ale vyhnul prahovému větrání - v suchém terku může zvedat prach při každé změně tlaku, třeba že jen otevřeš okno, a není-li do jeho konstrukce začleněn topný kabel jak to dělají mnozí žabičkáři (mají to koncipované trochu jinak než u zverimexových terek - tam by to bylo o topení "pánu bohu do oken"), dochází i k stabilnímu průvanu (víceméně komínový efekt) spojeným nejen se studeným vzduchem od podlahy, ale i nasátím veškerého znečištění. Např. pokud je někdo z rodiny kuřák - bude to určitě tam i kdyby příbuzný čmoudil v úplně jiné místnosti. Navíc v něm takto velcí ještěři často "nechávají" drápy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 13:52 Žena mia [0] - Ještěři
No sype...Ta jedna potvora tam hrabe jak o závod furt a tou mřížkou to sype furt ven :) Ale s tím teď už nic nenadělám no...Právě jsem tu mřížku zadělala tak na půl polystyrenem, protože když byla otevřená celá neměly tam holky moc teplo :-) Teď už je vše ok..Ale kdybychom dělali další terárko, už bychom byli zkušenější a udělali ho jinak :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 13:41 Žena Larisa [4] - JeštěřiRe: mia
díky, to je fakt, dole to asi bude moc. a jak jste řešila písek, nesype se ven?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 13:20 Žena mia [0] - Ještěři
Téda, terárko bude určitě moc pěkné...Já mám odvětrávání nahoře a pak zepředu..Ale zadělávala jsem to, protože bylo větrání až moc. Takže po celé délce vepředu si myslím že je hodně. Ale jsem teprve začátečník tak nebrat mé rady až tak vážně smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 13:09 Žena Larisa [4] - Ještěři – větrání
Fotka k příspěvku Dobrý den, máme téměř hotové terarium a nyní řeším odvětrávání, bude pro agamu,vel. viz obrázek, poradíte kde kromě stropu to dát? mám to dát spíš na sokl po celé přední délce nebo spíš na ty boční strany?
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 91x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/828-vetrani