agama pustinná
Když si na ifauna.cz zadáš Trapelus savignyi,tak určitě najdeš inzerát mého kamaráda,který je chová a množí.Než tady spekulovat co a jak,tak se ho raději na všechno co tě zajímá poptej.
Jak velký terárko má mít A. pustinná?Co třeba 70x40cm?A kolik žárovek musí mít?Dík
Já bych do toho ještěrky nedával,...

se zařivkovými trubicemi to bude problém, v krytu mám možnost jen jedné 15W.. Mám totiž akvárium s krytem, předělané na terárium(tzn. v krytu byla víka, ty jsem vyndala a nahradila sítkou). Je to vůbec vhodné? myslím s tím osvětlením a cirkulací vzduchu..
Jsou na tom podobně jako vousatky, tzn. minimálně jednu zářivkovou trubici přes celé terárko cca 20W, jednu výhřevnou žárovku cca 60W a jednu UVB zářivku/žárovku kolem 25W. Samozřejmě, pokud terárium dovolí svými rozměry, můžeš přidat i nějakou bodovku, nebo druhou výhřevnou žárovku.
Díky

A jak je to s naročností na světlo?(mám možnost jedné 15W) plus vyhřívací žárovku někam nad kamen. Jsou naroční na UVA UVB? A vlhkost, teplotní skoky? Muzu mít jen jednoho? Je náročnost srovnatelná s gekončíkem nočním, který se pro začátečníky doporučuje?
Zdravím. Chci začít s chovem ještěrů, hledám nějaké vhodné pro začátečníky, ne moc veliké a ochočitelné. Moc se mi libí agama pustinná. Je vhodná pro začátečníka? Děkuju
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 118x