Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

kombinace vodních žab s rybami??

 

NápovědaFórum » Obojživelníci » Chov 

+ přidat příspěvek
kombinace vodních žab s rybami??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 11:46 Pipan – Drapatka
Mam mlady albinoticky par tychto ziab. Spapaju vsetko masite co sa im zmesti do papul. Tetry, mecune, gupky, dazdovky, hmyz... Ked maju hojny prisun potravy, rastu rychlo a su este pahltnejsie. Nezozrali mi iba prisavnika, lebo je velky. Ani som ich nechcel, ale boli take male a zlatucke a deti za ne knucali. Uz sa u nas akosi zabyvali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2012 20:07 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Ano. K pipovitým jsou skutečně řazeny všechny mě známé výhradně vodní žáby, pokud ale ve zverimexech narazíš na libovolný americký druh, jde o raritu po které se okamžitě zapráší. Zatímco X. laevis anebo Hymenophisa sp. jsou už dvě dekády běžným sortimentem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 08:50 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: fajfmen
Aj drapatky a drapatecky patria.k pipovitym zabkam, mam o nich knizku, ale myslim si ze este taka pipa americka by sa mohla dat zohnat. A to s tymi panciernickami je fakt, uz sa mi to stalo pri mlokovi. Trn tesne minul oko, potom som panciernicka vystrihal a mlok zil dalej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2012 22:27 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jan Turek
Nejsnáze sehnatelná a nenáročná je africká drápatka vodní (bližší info v atlasu webu rybicky.net). Podobné chovem jsou i pipovité žáby ze střední a jižní Ameriky, ty ale patrně neseženeš. Další variantou jsou maličké drápatečky, co zmiňoval .:Hunter:.
Osobně bych z vlastní zkušenosti doporučil tu drápatku, je to ovšem dost lačné zvířátko, takže ji nelze chovat např. ve společnosti neonek anebo pancéřníčků. Cokoli živého si dokáže nacpat do tlamičky (to cpaní za pomoci zakrslých předních paciček vypadá ale fakt legračně), to tam dříve či později taky nacpe :-D , malé rybky tím pádem záhy v akvárku vyhubí. V případě sežrání pancíka vybaveného trny v ploutvích a reflexem je okamžitě při pohlcení dravcem roztáhnout (osobní zkušenost), příjdeš nejspíš o obě zvířata.
Budeš-li ale drápatku chovat ve společnosti dostatečně velkých ryb (tak už třeba 8-10 cm vzrůstu), zízkáš úžasného a mnohdy i srandovního chovance na minimálně deset let :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 21:44 Muž Hunter [100] - Želvy
Napr dtapatecky, tie schrupu maximalne poter, ale inak skor oni si musia davat pozor na ryby, a potom este drapatky vodne, tie.su o.dost vacsie a tie chrupu rybky v pohode.ale.ked sa chovaju s nejakymi vacsimi rybami tak je to v poho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 19:40 Jan Turek – kombinace vodních žab s rybami??
Dobrý den,
doporučíte mi prosím někdo vodní žáby (tzn žáby, které nepotřebují souš), které bych mohl chovat v kombinaci s rybami a případně jakými rybami? Jaká případně hrozí rizika pro jednu či druhou stranu? Je mi jasné, že nebudu moct chovat společně žabky s tlamovci, ale třeba jsou některé žáby mírumilovné a nebudou napadat mírné druhy ryb.

Předem děkuji za vaše odpovědi, Jan Turek

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Obojživelníci • Zobrazeno 65x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/901-kombinace-vodnich-zab-s-rybami