agama
Tazatel udržuje své terárium v perfektní čistotě, čerstvý exkrement by jistě nepřehlédl. Dobu mezi příjmem potravy a vylučováním lze navíc velice snadno odpozorovat, v případě pochybnosti potom poslouží koupel ve vlažné vodě při níž k vyprázdnění agamy dochází obratem. To je základní znalost potřebná pro udržení zdraví hibernujícího ještěra, popisovaná v každé teraristické příručce.
Nápad s kamerkou je ovšem dobrý, proto i dlouhá léta mnohými využívaný. Umístěna v úkrytu zimujícího plaza může chovateli poskytnout přehled o jeho aktuálním stavu aniž by jej musel jakkoli vyrušovat...
Pěkný den i vám.
Děkuji za pěkný příspěvek na toto "exkluzivní" téma.
... a ještě ten vzácný okamžik třeba za zhoršených světelných podmínek zachytit ...
Mimochodem, existují slušné USB kamery, díky nimž lze koukat i tam, kam oko nedohlédne
Pěkný den.
No pokud je to v tomhle konkrétním ročním období, tak se chce uložit k zimnímu spánku. Jen bych zkontroloval zda se dobře vyprázdnila a umožnil jí to

Kdyz mi zaleze agama do jeskyne a nevyleze, co potom?
Halančíci žádná výjimka nejsou.V podobných nádržích běžně žijí labyrintky,různé druhy hlaváčů a x dalších druhů ryb.
elegans1 napsal: Třeba halančíci.
Myslím, že Halančíci, přežívající v kalužích, jejichž potěr se líhne i po vyschnutí kaluže a jejím znovunapršení je jen vyjímka potvrzující pravdilo.
Ale na to, že se snažíš vyvracet naše názory o chovu jsme si tu už zvykli.
Nemyslím si že by to bylo tím, že by se přežral.Nějaké španté trávení...Pokud bude jíst a bude aktivní,tak bych to neřešil,pokud by se to opakovalo, pak bych to řešil...
Včera Igor (9 měsíců)
Co to je Igor ???
Pak se mu podařilo vyplodit velké nadělení z řitního otvoru
Tak ty budeš asi gurmán

To mě zajímá. Uveď příklad. Co znamená, ryby žijí běžně i v přírodě v min. objemech vody..? Sewer i fajfmen mají naprostou pravdu.
Nesmysl.Samozřejmě nacpat závojnatku do 3 litrové koule je pitomost,ale ryby běžně i v přírodě žijí v minimálních objemech vody a nevadí jim to.
2
[151] - Ještěři 30.09.12 14:33 Sewer Teda já mám s tímhle i osobní zkušenost. Když jsem před X ledy dělal první akvárium a byl jsem neznalec, tak jsem si v akvaristice koupil takový ten akvarijní set. Prodavačka mi do něj doporučila čichavce modré (měli tam asi 6cm velké prcky). Začal jsem se o rybičky zajímat víc a víc a zjistil jsem, že je to velká a rychlá ryba, která potřebuje velký akvárko. Byl jsem s tím za onou prodavačkou a ta mi řekla, že v malym akvárku nevyrostou. Hmm...po roce jsem pořizoval 170ti litrové, protože už měli asi 12cm.
Teď má největší samec přes 15cm a spokojeně si plave ve zmíněné stosedumdesátce u táty mojí přítelkyně, protože já jsem s akvaristikou skončil a věnuju se už jen mým dráčkům
...a moje kamarádka má asi 60cm dlouhý a 15cm široký akvárko (jo, vážně takovou nudli) a v tom má čichavce perleťovýho, black molly a ancistruse nevídaných rozměrů. Obzvlášť ty black molly...mají snad 8cm

Je fakt, že se jí tam spokojeně množí, což zde napovídá o tom, že se jim i přes malé rozměry daří, nicméně to opět potvrzuje, že není pravda, že v malém prostoru nevyrostou.
Myslím, že člověk, od mimina drženej v krabici 150x150cm taky nebude v dospělosti trpaslík

... a zrovna tak je to i u těch rybiček - v malém prostoru je prostě zhuntuješ
Víš jak dopadne závojnatka ve skleněné kouli? V sedmi osmi centimetrech vzrůstu tam nejprve zešílí (má to co dělat s postranní čárou v orientaci a dál výměnou kyslíku z nepatrného prostotu hladiny) a zdechne ve věku tří let. To ta ryba právě dosáhla dospělosti! Ve velkém a hlubokém jezírku na ni přitom budeš koukat (coby skoro třiceticentimetrovou) ještě za patnáct let. Kdyby to byl koi kapr, jako metr dlouhá obluda by přežil i Tvé potomky...
Dovolím si "nesouhlasit" (

) - viděl jsem u jednoho týpka cca čtyřletou dvaceticentimetrovou (!) vousatku v terárku s tak 40 na 40 cm základnou a "klape to"

. Protože ten tvor nikdy neviděl UVB, minerálie a vitamíny, přispůsobil se vzrůstem plně rozměrům terka (zvláštní, že to ubožátko ještě žije) - akorát je silně deformovaný a díky rachytidě nemůže ani používat levou přední tlapku. Zdeformovanou a zkroucenou. Jeho "chovatelé" jsou ovšem přesvědčeni, že je to ta nejspokojenější ještěrka od sluncem
Co myslíš Míro, dojde to cílové skupině anebo ne?
není to jako u některých ryb, že v malém prostoru zkrátka nedorostou do plné velikosti?
Ano Sewer má pravdu je to hodně málo chce to větší pokud máš jen takto malé tak si kup spíše gekončíka
Ahoj, chci se zeptat, jestli je možné chovat jednu agamu vousatou v teráriu 60x40x40, 60x30x40 nebo 70x30x30
Díky
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 304x