Rostliny ke gekončíkům
Podle mě bez problémů. Jen bych ho dal spíš do vlchčí části teraria
Je.Nicméně to nevadí.Používám je roky v teráriích pro felsumy,stejně jako ji používají snad všichni chovatelé felsum,které znám.
Není ta sanseviera náhodou jedovatá??
Jinak asi nejlepší rostlina do teráia je scindapsus nebo sanseviera.Ty vydrží opravdu dost.
Gekončíkům sukulenty vadit nebudou,ale sukulentům bude vadit prostředí terária.Budou to vytáhlí chcípáci a časem odejdou úplně.
To je možná fakt, že se v jejich přirozeném biotopu nevyskytují, ale řekl bych, že moji gekončíci a kdo ví kolik generací před něma si k tomuto biotopu ani nečuchlo. Předpokládám, že pár sukulentů jim vadit nebude. Nechci věřit, že není k dostání rostlina nenáročná, zároveň bezpečná, oku lahodící, která by se mi do terka hodila.
Kdybych si chtěl udělat pěkné terárko,tak bych se podíval na fotky biotopů gekončíků v přírodě.Pak bych zjistil,že se tam astrofyta ani tilandsie nevyskytují a daleko více parády nedělá třeba trs suché trávy.
Hmm a co by jsi teda doporučil?
Trápit kaktusy v teráriu je nesmysl.Kaktusy potřebují hodně světla a hlavně zimování.V teráriu samozřejmě nějaký čas vydrží,ale budou to vytáhnutí chcípáci.
Ahoj, budu stavět nové pouštní terárko pro skupinku zatím 1,2 gekončíků nočních. Předpokládané rozměry terka jsou 100x70x100cm výška - předpoklad je spousta větších výstupků a 1/3 patýrek..
Můj dotaz směřuje k rostlinám. Co jsem zatím vyčetl, nejvhodnější by měly být Tilandsie a Astrophytum Myriostigma. Nemáte někdo osobní zkušenost s konkrétním druhem? Je toho příšerně moc na to, abych to všechno zvládnul přečíst..
Díky za odpovědi..
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Rostliny do terária • Zobrazeno 125x