Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Drápatka vodní (Xenopus laevis)

 

NápovědaFórum » Obojživelníci  

+ přidat příspěvek
Drápatka vodní (Xenopus laevis)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 19:35 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Adéla
K tomu ochočení - podobně jako mnohé chytřejší akvarijní rybičky (např. cichlidy) se Tě pravděpodobně naučí brzy rozpoznávat od ostatních lidí v rodině a každé Tvé přiblížení k nádrži nadšeně uvítá (sice hodně blbě vidí, specifický tvar těla, otřesy kroků apod. ale vnímá a rozlišuje docela dobře). "Určitě" (jak očekává) jí totiž neseš nějakého chutného červa... Nic víc si ale od toho zvířátka neslibuj. Není to kontaktní živočich a nevytváří si žádné vazby ani v rámci vlastního druhu. Když se ale k Tobě hrne, musí nejprve potlačit instinkt schovat se při každém vyrušení, takže jde vlastně o nejvyšší možnou míru "ochočení" v rámci možností tohoto tvora. On Ti začal důvěřovat nad veškeré vzorce vrozeného chování. A už to je veliký úspěch :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2012 18:17 Žena petastastna [4] - Hlodavci
já sem krmila taky mnohem častěji, a dávala sem jí někdy nítěnky,někdy červíky, někdy kousky kuřecího,a nebo výborné sou mražené grundle,které nakrájíš na kousky, a v globusu jich prodávají pytel za pár korun ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2012 12:40 Žena Mango [9] - Ještěři
My jsme kupovali i mleté maso, které jsme pak po malých porcích zamrazili a postupně krmili, také jsem dávala nítěnky a různě kombinovala. Jinak já jsem krmila i dospělou minimálně 3x týdně, když jsem viděla že přibírá, tak jsem zmenšila porci ale jinak dostávala najíst docela často...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2012 10:24 Muž Hunter [100] - Želvy
Krm castejsie, este stale nieje dospela, a da sa naucit aby prisla k ruke ked ju budes krmit z ruk, napr. červikmi, dazdovkami, masom, nie satale len nitenkami. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2012 19:43 Adéla – Drápatka vodní (Xenopus laevis)
Moje drápatka (cca 1 rok) je velká i sna taženýma nožkama asi 5 a půl cm. Je to v pořádku. Krmím ji c ca 1x za týden po větším množství nítěnkama. Do ruky se vzít nenechá, hned vyklo uzne a uplave. Máte ji ochočenou, dá se ochočit? Můžu ji krmit pouze nítěnkama (zmraženýma)? Děkuji Adéla :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Obojživelníci • Zobrazeno 100x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/926-drapatka-vodni-xenopus-laevis