Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

nenávist k jedovatým hadům

 

NápovědaFórum » Hadi » Chov 

+ přidat příspěvek
nenávist k jedovatým hadům
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2012 15:06 Dannie
díky za odpověď, potěšila, zajímalo mě jak se k tomu staví i jiní lidé. jinak prezentace budou, zatím pro bitis nasicornis a pár naja kaouthia, později i pro atheris squamigera ( ty zatím nemáme doma) ale momentálně jsou to malý žížalky a máme je jenom chvíli tak je zatím necháváme v klidu aby si zvykly. později ale určitě budou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2012 10:21 Muž Sewer [151] - Ještěři
Mimochodem, plno lidí by určitě ocenilo (já tedy určitě ;-) ), kdyby jste zde měli prezentace, s jedovatými hady tu moc lidí zkušenosti nemá, tak třeba jen i pro naši zvědavost a nebo by s nimi třeba někdo taky rád začal, tak by mu to mohlo být ku pomoci :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2012 10:16 Muž Sewer [151] - Ještěři
Můj názor je ten, že člověk si myslí, že od psa ví, co může očekávat, kdežto od hada ne...ten se řídí nějakými instinkty a v podstatě nikdy nevíš, co udělá.
Nehledě na to, že když po tobě jde pes, tak máš šanci, že když mu třeba plácneš jednu přes čumák, tak dá pokoj a podobně, kdežto ve chvíli, kdy tě jedovatý had kousne je vymalováno - sháněj sérum, máš na to pár minut apod.

Já osobně bych jedovaté hady nechoval, ale nemám nic proti tomu, když je někdo má, jsou nádherní (zbarvení, tvar hlavy a spousty dalšího), a proto dokážu pochopit, co na nich jejich chovatele tak přitahuje. Ovšem i ten nejzkušenější chovatel může udělat takovou chybu, která mu může být osudová ... což samozřejmě platí i pro chovatele zmíněných psů, ale přecijen chov psů je lidem přirozonější, než jedovatých hadů, tak nejspíš proto ten odpor.

Já mám dvě korálovky (kalifornskou a šedou). K jedné mám takovou důvěru, že si myslím, že i kdybych na ní šlápnul, tak mě nekousne...kdežto tu druhou vyndavám do dneška v rukavicích, protože po mě už 2x chňapla (takže vyndám v rukavicích a pak si je sundám a už ji vemu do ruky, asi mu vadí, že mu strkám ruce do terárka) a to se k oběma chovám naprosto stejně - ve stejné dny dostávají myšku (buď oba v terárku a nebo oba v kýblu), oba jsou stejně často ve styku se mnou, ... a z toho je vidět, že had je (podle mého názoru) "neochočitelný", buď je mu všechno jedno a nebo je zkrátka divoký.

Snad ti moje odpověď udělala aspoň radost :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 12:42 Dannie – nenávist k jedovatým hadům
Proč lidé nenávidí jedovaté hady a jejich majitele odsuzují? po té co jsme si s přítelem pořídili pár jedovatých hadů, on už s nimi samozřejmě zkušenosti měl, jsem se setkala s reakcemi, že jsme blázni, sebevrazi a pod. a přitom statisticky je mnohem větší sebevrah ten který si pořídí psa. Nepodařilo se mi najít statistiky z evropy ale v USA každý rok zemře po uštknutí hadem průměrně 12 lidí ( nutno podotknout že většina po uštknutí volně žijícím chřestýšem) kdežto po útoku psa v průměru 30 lidí( většinou děti a téměř všichni psi byly domácími mazlíčky). čísla se pak o hodně liší při porovnání útoků bez následku smrti. Proč k hadům mají lidé takový odpor? vím že se nedozvím žádnou přesnou odpověď ale zajímal by mě názor ostatních.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 70x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/928-nenavist-k-jedovatym-hadum