IBD ( Inclusion Body Disease)
0 13.12.2012 20:58 Dannie ...arenavirus je zástupcem čeledi arenaviridae, kromě nemoci u hadů které se lajcky říká nemoc opilých hadů , způsobuje u lidí horečku Lassa. naštěstí není přenosný.
1 13.12.2012 20:44 Dannie ze zahraničních zdrojů se mi podařilo vyčíst že tato nemoc je je vždy smrtelná, její přenašeč je neznámý pouze se odhaduje že jde o roztoče. veškeré plastové a skleněné vybavení musí být vyčištěno chlorem, dřevěné a podobně bezdpodmínečně zlikvidováno, hrozí přenos na ostatní hady. toto virové onemocnění nejčastěji nakazí právě hady rodu boa, u kterých bylo jako u prvních zjištěno ( rok 1970). Jakýkoliv lék neexistuje a zvíře tímto virem nakažené by se mělo utratit.
0 13.12.2012 11:57 Michaela111 terárium je lepší koupit nové nebo čím případně dezinfikovat?
0 08.12.2012 08:12 Michaela111 nemoc IBD ( Inclusion Body Disease)star gazing to bylo zjištěno při vyšetření u veterináře
a byla to viróza.já to vybaveni radši vyměním nechci nic riskovat.
0 07.12.2012 17:35 Michaela111 – IBD ( Inclusion Body Disease)
ahoj lidi zhruba před 3 dni mi zemřela krajta královská na tuto zákeřnou nevyléčitelnou nemoc.chci se zeptat za jakou dobu si mohu koupit nového hada a jakou dezinfekci používat na terárium abych jsem mu neublížila. taky by jsem ráda věděla všechny vaše zkušenosti s touhle nemocí mockrát díky
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Nemoci a trápení našich mazlíků. • Zobrazeno 152x