Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Co to mohlo být za hada?

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Co to mohlo být za hada?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 21:38 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Takové melanické zmije se v naší lokaci vyskytují poměrně často. V podkrušnohoří (karlovarsko) převládají sice klasické s klikatou čarou (obvykle samečci), v horách samých (z kopce Tři kříže, přímo ve městě, vidím perfektně na Klínovec - státní hranici na horském předělu) černé jako krém na boty... Stačí i jen 50-80 metrů navýšení nadmořské výšky, a zbarvení i chování některých zvířátek se mění tak, jako by to byly různé živočišné druhy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2013 23:07 Muž Hunter [100] - Želvy
Raz som videl hada, celého čierneho a bez škvŕn, tak si myslím že to bola vretenica - zmyja :-D raz som jednu maličkú chytil :-D ani som nevedel čo to je
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2013 13:34 TerisSs
Fotky právě nemám.. bylo to dávno..ale asi to byla ta zmije :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2013 01:46 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: TerisSs
Nad metr vzrůstu užovka stromová (v dané lokaci nežije) anebo vyjímečně vzrostlá obojková, jinak menší podplamatá či hladká, nebo zmije obecná či zmije menší. Podle lokality výskytu. Např. zmije obecná se na našem území vyskytuje ve třech základních variantách zbarvení - klasická klikatá šedočerná (u samečků jasně patrná, mohutnější samičky bývají zbarveny spíše nenápadně), cihlově zrzavá, anebo melanická černá (ve vyšších vymrzlých polohách rašelinišť apod.)

Fotečky by nebyly? Obvykle se hláška na téma dvoumetrové hadí zvíře týká zvířete ani ne metrového... Dlouhotělost opticky klame... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 21:08 TerisSs – Co to mohlo být za hada?
Ahoj. Chtěla bych se zeptat. Když sem byla malá potkala jsem na chatě v Jeseníkách obrovského hada jak se sluní. Fakt nevím co to mohlo být ale pochybuji že by někomu utekl.. Je to ve vesnici kde nikdo nic takového nechová a navíc bába říkala že je tam už 15 let a že je to slepíš.. Tomu nevěřím. Široký byl asi 10 cm a dlouhý minimálně metr (možná víc ale byt stočený tak nevím) Zdá se mi že měl i klikaté pruhy jako zmije ale nevím jestli se může zmije dorůst takových rozměrů :-) Díky za radu :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 83x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/984-co-to-mohlo-byt-za-hada