Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

zle priklady chovu korytnacky

NápovědaFórum » Želvy  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
zle priklady chovu korytnacky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2013 06:51 duško Re: . : Hunter : .
jojo to je 2 km od CZ :-D aleee ked mi nevyšla zázka na našich hokejistov tak aspoň toto :-D a včera som bol v akvaristike a darovali mi 2 akvaria 300Litrové :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2013 13:54 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: duško
to je dade blízko českých hraníc, nie ? Hmm, a chcel by som mať také šťastie :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 08:52 duško Re: . : Hunter : .
som zo Skalice neviem čí poznáš :P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 08:45 duško
no já som zobral psa von že sa idem prejsť :-D a tak 20 m od domu kukam jaký kameň na ceste chytím a korytnačka :-D a dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2013 18:57 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: duško
no vyzerá to tak že to je samec, odkiaľ si ? :-D nevyzerá že by žil niekde v prírode, našiel si ho v blízkosti nejakého jazera ? Možno ho dakto takto ukážkovo vyhodil. Inak je to Trachemys scripta elegans, a je dosť malý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 12:59 duško
Fotka k příspěvku tu je velkost

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 12:58 duško – foto
Fotka k příspěvku tu zespodu na krunýri je vydet taka priehlbina jakeby ho mnela rozbity

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 12:56 duško
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 12:55 duško – nález :D
Fotka k příspěvku tu sú plnej kráse :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 12:10 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: duško
daj fotku, povieme aké je to pohlavie, inak nepúšťaj u nikam, buď si ju nechaj, alebo ju niekomu ponúkni, je to mäsožravec, ale dá si aj nejakú zeleninu občas :) daj foto proste a Vendasek: tie dve prvé fotky vyzerajú ako keby bola tá korka liečená na prasknutý pancier, a na tretej fotke má ten samec fakt dosť prerastené pazúriky ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 10:44 duško
ahojte prosím vás poradili by ste mi o korytnačke ? :-) včera som bol venčit psíka a kukam a po ceste šla korytnačka :-D je to vodná ked som bol malý som také mal 2 ma na hlave 2 oranžové až červene pruhy myslím si že je to želva nádherná ked sa nemýlim.Pošlem aj foto :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 09:18 Žena Vendaasek [0] - Želvy
Fotka k příspěvku ..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 09:16 Žena Vendaasek [0] - Želvy
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 09:16 Žena Vendaasek [0] - Želvy
Fotka k příspěvku Našla jsem na netu taky pár otřesných fotek..No posuďtě sami :(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 12:16 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Pogona
ako ktorý, s niektorými si trocha popíšem, a odpisujú aj veci v zmysle že korytnačka začala jesť aj také veci čo nechcela predtým, kvôli prerastenému zobáku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 11:07 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
veru ta obojzivelna pobavila aj mna smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 21:17 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
. : Hunter : . napsal: , a vravia že to dajú do poriadku,

Do pořádku to dá sotva 1% oslovených :-( zbytek si o Tobě bude myslet to, co raději psát nebudu. Bohužel...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:14 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: radoslav
Prave dnes som sa nad tým pozastavoval, ale nič som mu nenapísal, ale väčšinou keď napíšem, tak chovatelia nevedia o zvieraťu skoro nič, a vravia že to dajú do poriadku, ved co to je, doliat kus vody .... plus je v tom inzerate tusim "objzivelna korytnačka" :-D takže polka z nej žije vo vode a polka na suchu, non stop obojživelna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 15:38 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku aby sa nam vodna korytnacka neutopila treba urcit spravnu hladinu vody.vid priklad chovatela ktory to zobral vazne.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 19:51 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Jiri_99
ou, ale už som videl aj kajmanku s takým problémom, korytnačka je dúfam odchytená, nie že jej to dakto urobil naschvál
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 00:54 Muž Jiri_99 [25] - Ještěři
Fotka k příspěvku Něco nechutného!!! tone tone

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 20:42 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Střelec
Jo tak to jsi trefil :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.02.2013 07:03 Muž Střelec [74] - Ještěři – nezhasneš
Popisovanou sortu nemůžeš zhasnout, rozhodně ne ranou do hlavy - kde nic není, ani Smrť nebere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2013 20:56 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Střelec
Když ho natřeš, tak ho zhasneš. To už se pak nepoučí :-D . Na znalé věci má ale strčení pod nos a "čmuchni si" leckdy až zázračný účinek smich
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 07:52 Muž Střelec [74] - Ještěři – bulawou nemávat
Bulawa není na mávání před nosem, tou je třeba dotyčného natřít, aby se mu rozsvítilo....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2013 21:54 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: radoslav
Lidé se obvykle nemění, takže i kdybys to do nich bejkovcem pral a bulawou jim přitom mával před nosem, stejně si to dál budou dělat úplně stejně blbě a nanejvíš se urazí, že jsi jim to nepochválil. Naštěstí existuje určité procento lidí celoživotně učenlivých a flexibilních, kteří na tom "svém" názoru nedřepí jak žába na prameni - a pro ně (potažmo pro jejich zvířátka) má tohle cenu psát... Je to ale běh na hodně dlouhou trať a hledání jehel v kupce sena ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 23:23 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
tak co poradit tkemu juchovi (tot dole priklad) ja som mu dal do rady vitaminy, maso a vapnik bude to stacit ci treba aj veterinu. ma jasnu osteodystrofiu tak mu pomozte.
X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 20:01 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: radoslav
Neomlouvej se, oba šijeme do stejného terče ;-) , jen je občas nějaká ne zcela přesná formulace vyložena trochu jinak, než jak to pisatel zamýšlel ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 18:33 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: radoslav
moje rady si vzali k srdcu, korytnačku dali do poriadku, skratili zobak a všetko, vraveli mi že už zje aj také tvrdšie veci, ktoré pred tým nechávala, a boli veľmi vďačný, čiže dakedy kritika otvorí oči :-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2013 23:39 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
prepac fajfmen asi sme sa nepochopili.myslel som kritiku, ktora je vopred urcena nezaujmu. a nechcel som tu mat s toho iba lajstra plne hyenismu. aspon mi to tak zacalo pripadat ze na tuto temu zacnu chodit iba ludia co sa chcu zasmiat na nevedomosti inych. chcel som skor nieco ako foto-problem-pomoc. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2013 00:20 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: radoslav
Vždycky pozdě? To bych oponoval. Jednomu jsem předem dal (pro mimino agamy) UVBčko z vlastních zásob, pro miniZOO jsme zas s manželkou nadrtili hromadu skořápek najemno, namíchali s vitamíny ve správných poměrech a zadáčo jim dali - a nebylo to vůbec k ničemu:
Frajer lampičku nevytáhl dva roky ze skříně a v miniZOO zas té paní které jsme to předali zakázali přidávat do krmení neschválené složky. Bohužel zmíněné schvalují lidé co tomu rozumí jak koza náklaďáku a podle toho tam ti (nejen) plazi i vypadají...

Občas je to předem a hodně předem, a stejně to není k ničemu tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 18:28 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
pohoda ale snazme sa pomahat kritizovanie pride vzdy neskoro X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 18:03 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: radoslav
njn, ja len že takých je veľa, a majitelia ani nevedia ako sa o to starať, keď som videl tie pazúre na zadných ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 17:12 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
jo ale mne ani neslo o to propagovat tu bazos ako skor podporit rady ktore sa nachadzaju v inych forach fotkami, aby vedel kazdy chvatel s cim sa momentalne potika a potom sa mu lahsie bude hladat riesenie X-) niekto proste nie vzdy vie popisat problem pripadne sa moze vyskitnut problem s fotkami tak len da TU a ktory obrazok pivo
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 16:51 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
naozaj krasne tvarovany coze a opat raz len do dobrych ruk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 11:44 Muž Hunter [100] - Želvy
zvierata.bazos.sk/… no toto si musite pozriet, hlavne rýchlo, aby to nebolo zmazané
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 14:53 Muž Hunter [100] - Želvy
Fotka k příspěvku a este jedna prezentacia, nazor si spravte sami rybicky.net/…
plus este foto z bazosa

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 14:50 Muž Hunter [100] - Želvy
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 14:40 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: radoslav
veď to, ja som robil nábor, pretože som mal priestory, teda stále aj mám ale v lete je to niekedy ťažké /ohľadom vody, na záhrade vodovod nemáme, takže spoľah je len na studničku, ktorá občas vyschne/ a niektorý ľudia proste nevedia čo by chceli, fakt len zo súcitu aby som dostal zúboženú korytnačku, ktorá bude potrebovať ďalšiu pomoc zaplatiť 50 e ... fakt, toľko na to nemám. Inak zas musím uznať že niektorý darúvajú aj vybavenie, ja som dostal jedno akvárko, ale ďalšie núkané som už nebral, akvária mi netreba, zimovať sa dá aj v iných nádobách. Plus musím uznať že v boli v dobrom stave, akurát sa museli naučiť žrať aj mäso, ryby, hmyz, ale tak pri korkách kŕmených podstatnú časť života ráčikmi :-D jednu mám takú čo nevie normálne chodiť, teda našľapovať normálne na zadné, chodí ako keby po pätách hmm a stále sa dakde obderie o skaly, ale to je len estetická vada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 07:13 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
mne sa na tm najviac "pacilo" ze vzdy nezabudli dopisat (do dobrych ruk) tak to by boli asi kazde ine ruky dobre. je fakt hanba ze za ne este maju odvahu pitat aj peniaze rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2013 23:04 Muž Felix [755] - Ještěři
Tak takhle hrůzné příklady osteodystrofie jsem už fakt dlouho neviděl tone

radoslav: T. s. elegans na Tebou dodané první fotce je asi nejotřesnější příklad zanedbání základní péče! Podobně zhuntovaní jedinci jsou (bohužel) u suchozemských "obnošená vesta", v případě mnohem odolnější trachemysky už ale na to snad musí existovat nějaká speciální škola :-|
Ta želva žlutlící z Tvého druhého příspěvku by ještě šla... a Pogonův příspěvek jen dokumentuje, jak obvykle dopadne suchozemská želva ze zveráče. Co na tom, že CITESová :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2013 15:32 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Nemusíš ani brouzdat po bazoši - stačí se podívat "mezi nás" :

terarka.net/terarka/1238

takhle zubožené tři suchozemské želvy najednou jsem ještě neviděl,
chovatel by zasloužil pořádně přes ruce a zákaz cokoli živého chovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2013 14:01 Muž Hunter [100] - Želvy
:/ no presne viem o čom hovoríš, je tam kopa takých, a občas aj napíšem že nech s tým dačo spravia ... plus podaktorý čo za ne chcú, no jeden chcel za nejaké 4 korytnačky 300 eur ... idem sa zbavovať korytnačiek tak mi záleží na tom kam idú nie za koľko ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2013 08:19 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku tak a este jeden. ak by niekto vedel o co sa jedna nech popise, pripadne poradi.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2013 08:17 Muž radoslav [1] - Obojživelníci – zle priklady chovu korytnacky
Fotka k příspěvku tak som dnes bludil po bazosi a nasiel par fotiek, kde sa mi to fakt nezda byt ok. tak som sa rozhodol zalozit temu kde sa mozeme podelit o fotky, ktore nam mozu ci uz poradit, alebo aj odradit od trapenia zvieratka ako takeho jeho kupou. ak by sa s tim nesuhlasilo kludne tuto temu zruste ,ale je lepsie raz vidiet ako 1000 krat citat a aj tak nevediet X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 835x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/992-vhodna-dekorace-do-akvaria?od=20