Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

plánovaný chov gekončíka

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
plánovaný chov gekončíka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2014 23:09 Muž slavko [10] - JeštěřiRe: Flutter, elegans1
Skladovanie mi je relatívne jasné, ono nakoniec každú chémiu je lepšie skladovať v suchu a tme, pretože netuším čo so svetlom reaguje a čo nie (také moje pravidlo chemika - arciamatéra). V prášku obaľujem šváby (bolo tam i pár cvrčkov, ale tie nerátam), obaľujem každú dávku a teda nevšimol som si v tom nič nepatričné, hoci lupou som si nepomáhal. Vždy sa mi trochu i vypráši von pri otváraní mixovacej nádobky a práve že po dvoch mesiacoch nemám pocit, že by z toho ubúdalo ;-)

Nepotrebujem nejaké podrobné vedecké vysvetlenie ako to s tými pomermi je (presné čísla), skôr hľadám odpoveď v zmysle: "To nerieš" :-P

Každopádne vďaka, nešlo mi do hlavy to miešanie s Plastinom, keď tam vápnika je kopa, ale vlastne ide o zníženie obsahu/pomeru vitamínov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2014 18:40 elegans1 Re: slavko
I roboran obsahuje kromě A a D,další vitamíny.Já jsem tohle nikdy nějak neřešil a v podstatě jsem nikdy nepoužíval nic jiného než směs roboranu a plastinu v poměru 1:1.K tomu mají všechny zvířata k dispozici drcené vaječné skořápky.Každopádně otevřené přípravky je dobré skladovat v suchu a temnu v uzavřené nádobě a po době expirace je raději vyhodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2014 14:54 Muž Flutter [27] Re: slavko
Pokud budeš ve vitamínech obalovat třeba cvrčky, tak ta spotřeba bude větší, než bys čekal. I když jsou v krabičce s vitamíny jen chvilku, jsou schopní nechat tam po sobě slušnou nadílku. Po pár týdnech je proto dobré obalovací směs vyměnit za novou, protže je plná bobků a hrudek. My máme doma Roboran smíchaný s vápníkem ve velké zavřené pixle a usypáváme do krabičky, ve které obalujeme hmyz. No a z té velké to mizí celkem rychle. S datem spotřeby bych si proto hlavu nelámal. Určitě toho nebudeš vyhazovat moc, pokud vůbec něco).
Se zbytkem otázek ti moc nepomůžu, na to expert nejsem. Kdysi jsem na teraporadně narazil na vášnivou diskuzi o poměru vápníku a fosforu. Moudrý jsem z toho moc nebyl, ale v zásadě platilo, že vápníku má být víc, než fosforu. Rozhodl jsem se tedy věřit tvrzení "vitamíny předávkovat můžeš, vápníkem ne" a míchám Roboran H s vápencem přibližně 1:1.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2014 14:37 Muž slavko [10] - Ještěři – Minerály a vitamíny
Prosím vás, naštudoval som toho okolo minerálov a vitamínov čo som našiel (a nie je toho málo). Z toho čo som vyčítal som pochopil, že tieto doplnky sú dôležité najmä kvôli vápniku. Po zbežnom preštudovaní zloženia (veľmi tomu nerozumiem) som zistil, že:

1, Roboran H obsahuje okrem vápnika i fosfor a vitamína A a D
2, Nutrimix má okrem vápnika i fosfor (ale úplne iný pomer, v prospech vápnika) a okrem vitamínov A a D3 obsahuje i vitamíny B (1, 2, 6 a 12) a E
3, Plastin obsahuje len minerály, teda je bez vitamínov.

Keď som to porovnal so zložením Exo Terra "Vápnik + D3" a "Multivitamín", tak mi vyšlo, že Roboran H obsahuje to isté, čo tieto dva výrobky Exo Terra dohromady, no a Nutri Mix ešte naviac aj vitamíny B a E, rozdiely sú vlastne len v pomeroch (niektoré udávané jednotky sú rôzne, a tak sa mi to zle porovnáva).

Nie sú mi však jasné dve veci. Najprv, sú rozdiely v pomeroch obsahu také dôležité, že by ma to malo trápiť? No a potom vitamíny. Často sa Sk/Cz stránkach píše, že ide najmä o vápnik. Budiž, ale sú teda tie vitamíny užitočné/potrebné (myslím tie v prášku)? V neposlednom rade, aká je ich trvanlivosť v tom prášku? Veď keď kúpim 250 g Roboranu, tak mi to vystačí tak na 100 rokov. Kedi som čítal, že vitamíny treba vyhodiť po cca 6 mesiacoch, nie je mi ľúto 2 €, ale tak akosi z princípu mi vadí vyhodiť ledva načaté balenie ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2014 11:23 Muž slavko [10] - JeštěřiRe: elegans1
Hľadal som, našiel som, kúpil som! ;-) Ešte raz ďakujem za pomoc, naozaj tam píšu vrchovisková a bez prísad, keby nevedel aj niekto iný. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2014 23:05 Muž slavko [10] - JeštěřiRe: elegans1
Ďakujem za vysvetlenie, pôjdem hľadať ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.10.2014 17:22 elegans1 Re: slavko
Na obalu je napsané vrchovištní rašelina.Ve složení je jen rašelina,žádné hnojiva, atd.Stačí obyčejná prodávaná v každém hypermarketu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2014 16:19 Muž slavko [10] - JeštěřiRe: elegans1
Asi budem na smiech, ale ja neviem aká je "čistá rašelina". Samozrejme chápem, že nemá prímesy, ako piesok, či zem. Neviem však ako zistím, ktorá je čistá. To je niekde napísané?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2014 06:50 elegans1 Re: slavko
Já mám všechny goniurosaury na obyčejné čisté rašelině.K tomu pár kusů korku nebo pro druhy chované v plastových bednách misky pod květináče.Chovám hainanensis,luii,araneus,lichtenfelderi a orientalis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 23:03 Muž slavko [10] - JeštěřiRe: Nadka
Vďaka. Tú prezentáciu i stránky som pozeral, veď veľa info v sk/cs o nich nie je. Praktické rady ohľadom chovu zatiaľ nepotrebujeme (ja a moja svetlá budúcnosť ;-) ), ešte nie je ani jašterica a vlastne ani terárko. Len nechcem kúpiť niečo, čo v lepšom prípade budem musieť vymieňať a v horšom hľadať novú jaštericu. Pretože dcérin nápad i výber sa mi páči - na akvárka som ju nenalákal...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 22:06 Žena Nadka [214] Re: slavko
Podívej se na prezentaci Terária u Milušky,můžeš se jí přímo zeptat,jaké má zkušenosti.Má to moc pěkné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 20:44 Muž slavko [10] - JeštěřiRe: Sewer
Poprosím o radu. Dcéra sa rozhodla chovať G. hainansis, ktorý potrebuje vysokú vlhkosť vzduchu a nevieme aký substrát použiť. Veľa som čítal o nevhodnosti lignocelu, ale nič, že prečo nie je vhodný. Uvažovali sme o píniovej kôre, ale dočítal som sa o toxických výparoch. No a nakoniec rašelina, proti tej som nečítal nič, len neviem aká rašelina. To stačí taký ten záhradný substrát alebo je potrebná nejaká špeciálna? Poradí mi, prosím, niekto?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 19:02 Muž gaster [15] - Ještěři
Samozřejmě, že větší by bylo lepší, ale mě taky omezuje prostor bohužel :-(
Co se týče kocoura, stejně jako pro rybičky, tak i pro gekončíky bude stresující, že se na ně bude koukat a když už tak rozhodně bych nedoporučoval ho aspoń pár týdnů pouštět k terárku.
Gekončíci budou ve stresu už jen ze změny prostředí a převozu od kamaráda k tobě a další stres v podobě kocoura no nvm, nvm.....jestli by se ti rozežrali, toť otázka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 18:55 Kyklop
Díky za odpověď. Klidně bych pořídil i větší terárko, ale mám problém s prostorem. :-( Pokusím se do prostoru nacpat aspoň 60x45x45, ale to je fakt max.
Ještě se zeptám. Máme doma taky kocoura. Nebude Gekončíkovi vadit, když se na něj bude chodit dívat přes sklo? Kocoura bude určitě aspoň první měsíc zajímat než si na něj zvykne. Zhruba tak dlouho se zajímal o rybičky v akváriu. Po pár měsících si jich už ani nevšimne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2012 16:40 Muž gaster [15] - Ještěři
Ahoj,
nejsme nejzkušenější a někdo třeba moje odpovědi doplní, ale odpovím ti prozatím já :-)

1. To terárko ti pro jednoho stačit bude
2. Můžeš chovat ejdnoho gekončíka, spousta lidí to tak dělá, ale máš pravdou jsou to společenská zvířata, vždycky je lepší mít třeba 2 samičky než 1.
3. Velikost terárka pro 2 by stačit mohla, ale radši bych pořídil větší, jestli nevíš, co ti kamarád nabízí, může ti dát třeba i gekončíka formy giant a ti dorůstají i 50cm a váží kolem 150g.
4. Vůbec nevadí, že si přes den v práci, stačí když jim dáš večer krmení a porosíš terárko, když jsi víkendy pryč tak to taky nevadí, neprospívá ji, když se krmí každý den samozřejmě kromě mláďat, která krmení denně vyžadují. U dospělých a odrostlých mláďat se buď krmí 4 dny v týdnu větší porce a 3 dny ne nebo 6 dní v týdnu po alých porcích a 1 den se vynechává.
5. Už z názvu Gekončík noční plyne, že je to noční tvor, tudíž světlo potřebuje minimálně, ale spousta terarsitů včetně mě používá žárovku k vytápění terárka na požadovanou teplotu. Kde v nejvzdálenějším bodě od zdroje tepla by měla být 25°C a pod světlem třeba i 40-50°C.

Když si pročteš tohle vlákno od začátku, tak se dozvíš plno věcí na které ses ptal, případně napiš komukoli kdo se téhle problematice věnuje.

Prosím o doplnění, případně opravu zkušenější členy, kdyby mi náhodou něco uniklo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2012 16:07 Kyklop
Ahoj, kamarád mi nabízí malého gekončíka nočního. Myslíte, že by mu stačilo terárko ExoTerra 45x45x45? Myslíte, že můžu v klidu chovat jen jednoho gekončíka? Co jsem četl, tak by mu tam samotnému mohlo být smutno. Přes den jsme v práci a skoro každý druhý víkend jsme pryč. Tak je asi lepší vzít rovnou dvě samičky, co? Dařilo by se jim v tak malém terárku?
Jo a další dotaz. Gekončíkovi se svítí celý den nebo je když začíná být v bytě šero. Máme hodně světlej obývák a svítí nám tam skoro celý den sluníčko...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 22:17 Muž gaster [15] - Ještěři
Jo, ale smrdí to a je mi to fuk....tou frézkou to jde krásně, tou pájkou určo taky.....ale chci si to udělat po svym =)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 22:10 Muž Sewer [151] - Ještěři
Pájkou z toho není žádnej bordel X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 19:13 Muž gaster [15] - JeštěřiRe: Crash
neboj se, nebude všecko stejně hluboký :-) to mám v plánu mít právě různou hlloubku na různých terasách.....no právě do polystyrenuveřezávám návrh frézkou, jde to krásně, neni z toho takovej bordel jako z ořezávání nožem =)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 10:45 Muž Crash [4] - JeštěřiRe: gaster
No gekončíkovi to stačí na 100%, důležité je, aby to vypadalo realisticky a vyhraj si i s různou hloubkou pozadí ;) Těším se na další fotky ;)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2012 14:54 Muž gaster [15] - Ještěři
Fotka k příspěvku Tak teď bych prosil o další radu, co myslíte, mohlo by tohle gekončíkovi stačit? je to pouze návrh pozadí, ale už v měřítku 1:1 je to na samostatných 4 A4 :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2012 09:44 Muž gaster [15] - Ještěři
Tak jsem přidal pár prvních fotek do prezentace, postupně budou přibývat další :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2012 14:34 Muž gaster [15] - JeštěřiRe: Sewer
Ještě něco k tý šikovnosti :-D věřim, že jsem mnohem větší trdlo jak ty....no postačí, až si přečteš deník mýho terárka a pochopíš proč :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2012 22:11 Muž Crash [4] - JeštěřiRe: gaster
No 15 mám přímo na zateplení baráku, takže zadáčo :-D. Pájkou já nepracuju - hezky ručně nožík a kutat a kutat ;). Gekončíci jsou jako v ráji - jen jsou všichni přes den narvaný v "porodnici" kterou jsem zabudoval přímo do pozadí :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 21:45 Muž gaster [15] - JeštěřiRe: Crash
Jo, to tvoje nový terárko a to pozadí vypadá úžasně :-) Takže sis koupil 15cm polystyren a pak už jel jen pájkou? No ale stejně takový terárko to je pro dráčky hotovej ráj a ty tilandsie v tom...taky jsme plánoval nějakou do terárka pořídit, ale zatim nevim, jeslti do toho půjdu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 21:41 Muž Crash [4] - Ještěři
já jsem dělal teď pozadí z 15cm PS a mám pozadí z jednoho kusu ;) vypadá to famózně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 18:09 Muž gaster [15] - JeštěřiRe: Sewer
No jo, jenže moje terárko bude mít hloubku 30 cm a i ten 3 cm polystyren docela místa sebere, hlubší terárko bohužel udělat nemůžu. Uvidíme jak to dopadne :-D Užmam pár začátečnických fotek všeho materiálu a lakování dřeva :-D



No jako jo, vždycky je lepší víc než míń, máš pravdu, na těch fotkách to vypadá jináč :-) příští týden by mělo být hotovo všechno, tak sem hodim prezentaci :-D ať mi to můžete zkritizovat



 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 15:58 Muž halaly [25] - Ještěři
Kdyby jsi použil jen pěnu, tak všude budeš mít kulaté výstupky. Já to tak měl kdysi v prvním akvárku pro felsumy a nelíbilo se mi to.
Teď dělám terárium pro skupinu gekončíků jen z polystyrenu. Kdo ví, kdy to budu vůbec mít, totálně není čas.

Něco tu bylo o švábech. Nevím, jak gekončíci, ale šváby jsem kupoval hlavně pro chameleona. Ten si jich pár dal, ale asi jsou na něj moc velcí nebo co, takže si dá radši cvrčky. Zkoušel jsem 3 dny nekrmit, nechal jsem týden v krmítku pár švábů, ale stejně je nežral.
Chov je opravdu snadný a já už jsem měl po týdnu chovu malé švábíky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 15:25 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: gaster
gaster napsal:
Sewer: tu zadní stěnu máš krásnou :-) já vůbec něco takovýho dělám poprvý, tak čekám, že to bude děsnný, ale každej někdy začínal :-D Mam koupenou i barvu balakrylex červeno-hnědou která se používá i na hračky, takže se závadností by problém být neměl :-)


Já to taky dělal poprvý, ono na tom totiž není co zkazit, ani když seš takový trdlo, jako já :-D ...mimochodem já jsem do dělal z 8cm tlustýho polystyrenu a ještě jsem na to lepil i kusy na terasy (i dva na sebe). Tlustější polystyren se dá více tvarovat X-) , příšerky pak po tom můžou skvěle lízt. Ono to na těch mejch fotkách není moc vidět, ale třeba ten prostřední výčnělek sahá skoro až k čelnímu sklu. A naopak ta jeskyňka je asi 15 cm hluboká :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 14:24 Muž gaster [15] - Ještěři
No o tom už jsme přemýšlel, ze začátku krmit cvrčky budu, ale nejradši bych pak přešel na šváby, líp se chovaj, neutečou ti tak lehce a nevyžíraj polystyren, teda aspoň, co jsme slyšel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.08.2012 14:19 Muž Huul [5] - JeštěřiRe: gaster
a jeste pozor na skvirky,,, ty mrchy cvrckovsky zalezou opravdu do kazdy dirky... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 13:52 Muž gaster [15] - Ještěři
No já mam obojí, jak PU pěnu, tak polystyren, lepidl na kachličky i pájku mám...no asi jo, asi to udělám z 3cm tlustýho polystyrenu a PU pěou to dodělám, ale nejdřív ji teda vyzkoušim :-)

Sewer: tu zadní stěnu máš krásnou :-) já vůbec něco takovýho dělám poprvý, tak čekám, že to bude děsnný, ale každej někdy začínal :-D Mam koupenou i barvu balakrylex červeno-hnědou která se používá i na hračky, takže se závadností by problém být neměl :-)

Huul: Zkusim to jak to bude reagovat, záleží asi i na druhu PU pěny.

halaly: To máš pravdu, je dražší a použije se jí dost, ale zase sama o sobě aplikací tvoří nerovnosti na povrchu a stejně bych i na PU pěnu aplikoval lepidlo a naplácal tam písek a barvu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 10:32 Muž Sewer [151] - Ještěři
Souhlasím s Halalym...já jsem při tvorbě pozadí zvolil variantu polystyren, pájka a lepidlo na kachličky a na výsledek se můžeš podívat v mojí prezentaci s gekončíkama. Nemůžu se na to vynadívat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.08.2012 10:22 Muž halaly [25] - Ještěři
Já nevím, pěnu jsem použil jednou a vícekrát bych ji asi do terária nedal. Možná na polystyren na dodělání, ale samotnou ne.
Za 1) se jí použije fakt hodně
Za 2) je celkem drahá (oproti polystyrenu s pájkou)
Za 3) je jednotvárná
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 10:20 Muž Huul [5] - JeštěřiRe: gaster
prinejhorsim se da lehce orezat ;-)

doporucuju udelat "zatezovy test", ne jen to nechat vyschnout, ale i rosit,,,, ja nerosil a pak kdyz jsem rosil az s gekonama, tak to pekelne smrdelo. Musel sem dat holky na dva dny do provizorniho terka nez ten lak prestal smrdet sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 10:14 Muž gaster [15] - Ještěři
Ahoj, já vím, že ta PU pěna je expanzní, proto jsem koupil nízko expanzní, aby se dal aspoň předpovědět výsledek, ale samozřejmě někde vyzkoušim vůbec apolikaci a chování materiálu :-)

No, většinou se vytvrdí do 24h, dneska du dělat první nátěr lodním lakem, pak přidám fotky a udělám prezentaci :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2012 09:18 Muž Huul [5] - JeštěřiRe: gaster
taky jsem tam trochu striknul... udelej si nekde mimo zkusebni "bobek" at vis jak moc to nabyde, protoze po zaschnuti zvetsi obejm zhruba na jednou tolik. Po jednom dni by to melo byt uz ok, ja to pro jistotu nechaval dva dny. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2012 11:47 Muž gaster [15] - Ještěři
Ahojte, chci se zeptat, dělal někdo pozadí do terárka z polyiretanový pěny? Případně jaký s tím máte zkušenosti, co byste mi mohli doporučit?

díky za odpověď =)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2012 12:56 Muž Huul [5] - Ještěři – roseni
Hola, jen mala otazka, jak moc rosite?? jen trochu "naprasit" na steny, nebo aby bylo v terku vlhko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 23:09 Muž krysikmouse [32]
Co se týče osvětlení .. jedině halogen a jedině MR11, MR 16 a nebo klasickou halogenku GX 4,3 a do malinkatýho květináčku .... sice dáte trafo ale je to navíc ještě bezpečnejší jde Vám tam 12V a vypadá to rozhodně líp než 60W v keramickým kýbli ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 21:35 Muž Huul [5] - JeštěřiRe: gaster
gaster napsal: halogenky nezaberou tolik místa a líp to vypadá i když tam musím udělat ještě trafo

www.kupzarovky.cz/…

No já bych se zeptal...o jaký tloušťce by měl být polystyren na pozadí a terasy cca? a jaký lepidlo přesně používáte na přilepení polystyrenu do terárka :-)
je to na tobe... ja pouzil polystyren o tloustce 4cm myslim a www.knauf.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 20:27 Muž gaster [15] - Ještěři
halogenky nezaberou tolik místa a líp to vypadá i když tam musím udělat ještě trafo

No já bych se zeptal...o jaký tloušťce by měl být polystyren na pozadí a terasy cca? a jaký lepidlo přesně používáte na přilepení polystyrenu do terárka :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 18:37 Muž Huul [5] - JeštěřiRe: Huul
pisu bodovky, myslim halogenky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 12:39 Muž Huul [5] - Ještěři
jeste resim, jestl tam nedat spis 1-2 bodovky, nez klasickou zarovku hop
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 22:15 Muž Huul [5] - Ještěři
ok ok, ja jen ze je "redit" a "redit". Jsou hustoty, co naredis, ale i tak se nedaji pouzit zpusobem ktery planuju. diky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 17:06 Muž halaly [25] - Ještěři
V předminulém příspěvku jsem psal, že se dá ředit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 15:52 Muž Huul [5] - Ještěři
jak je ridky? Respektive, dal by se nanaset rozprasovacem?? X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2012 13:09 Muž halaly [25] - Ještěři
Např. teraporadna.cz/…
Já používám to, co doma najdu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 13:07 Muž gaster [15] - Ještěři
taky si nechám poradit ohledně toho finálního laku...terárko teprve stavět budu, takže, každá rada se mi hodí a dalším, co plánujou stavět..:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 10:25 Muž Huul [5] - Ještěři
jeste zadny ,,, dnes to pujde teprve na radu... takze pokud vis o nejakem "special" tak prosim sem s tim, rad si necham poradit... ano

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2 3

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 852x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/849-planovany-chov-gekoncika