Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Laboratorní myšky

 

Články » Laboratorní myšky 

Laboratorní myšky

Publikováno: 17.07.2009 • Autor: © l3nka • Rubrika: Hlodavci

Když se řekne laboratorní myš, tak si asi hodně z nás představí bílou myšku s červenýma očima:) Jako zvíře je pěkné, rychle se rozmnožuje (i v NEJZÁKLADNĚJŠÍCH podmínkách) nevýhoda však je, že jejich moč není pro náš nos nic příjemného. Takže jestli plánujete, že myšky budou spinkat s Vámi v jedné místnosti, tak budete muset mít otevřené okno 24 hodin denně! Informace, které zde napíšu, jsem nasbírala já sama z různých článků a některé mi poradila uživatelka Janiska

Bydlení: V kleci, akváriu(ale dobře větrané), plastové bedýnce (v bedýnkách většinou chovají lidé, kteří mají myšky jako potravu hadům). Protože se myšky umí protáhnout malými dírami, volíme klec s mezerami 0,5cm. Nezapomeňte zabezpečit klec tak, aby myška neutekla. Mohlo by se taky potom stát, že už jí nikdy neuvidíte. Do klece (teda jen jestli nemáte myšky pro hadyJ) by myšky rády dostaly kolotoč, (lepší je plastový… do železného si můžou zaplést ocásek nebo nožkuL ) různé prolézačky z toaletního papíru, domeček, napáječku a misku na jídlo. Když jim do klece dáte seno, tak si z něj budou stavět hnízdečko. Nanesou si ho do domečku a tam si to pěkně upraví dle svého.

Podestýlka: já osobně volím hobliny a to proto, že je můžu lehce zadarmo sehnat. Můžete dát pelety, kukuřičnou podestýlku

Potrava: Směsi pro hlodavce. Já třeba mám pro křečky. Pozor, aby krmení neobsahovalo samé velké kusy. Taky než koupíte jakékoliv jídlo, raději ho pečlivě zkontrolujte přes obal, aby tam náhodou nebyla plíseň. Kdyby jste náhodou koupili krmivo s plísní, tak raději obětujte pár korunek pro nové jídlo, protože by to s plísní nemuselo s myškou vypadat dobře. Dále myškám nedávejte nic uzeného a kořeněného.

Voda: Nejlépe z napáječky. Můžeme použít i misku. Myšky rády čistou vodu a hlavně bez !!!chlóru!!!

Jestliže chcete myšku na mazlení, tak si kupte samce. Samičky bývají agresivnější (tohle mám i z mých zkušeností)

 

F

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 2x Nelíbilo se: 1x Zveřejněno: 17.07.2009 Upraveno: 17.07.2009 Přečteno: 3050x

Schválili: Rexik *** 21.11.13 • Rex *** 21.11.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Hlodavci
02.12.2009*****Myš laboratorní3678x
23.02.2009*****Druhy podestýlek pro morčata2661x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
Žádné další články

© TERARKA.NET - https://terarka.net/clanky/25-laboratorni-mysky