Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Návštěva MiniZoo

 

Články » Návštěva MiniZoo 

Návštěva MiniZoo

Publikováno: 07.11.2011 • Autor: © Sewer • Rubrika: Ještěři

Můj milý deníčku,

Dnes, v sobotu 30.října, jsme s Káčou vyrazili za Tomem (Pogonou) do Náchoda na prohlídku MiniZoo. Byl to parádní zážitek, který si rád někdy zopakuju.
Aby jsi věděl, jak vše probíhalo, popíšu naší cestu úplně od začátku.

Cestu nám naplánoval Tom, a to následovně - V poledne vyrazíte vlakem od Vás (ze Staré Boleslavi) a ve tři odpoledne jste u mě (v Náchodě) a já Vás už budu čekat na vlakovém nádraží. Tak jsme tedy dle plánu v poledne nasedli do vlaku, v Nymburce a ve Starkoči přestoupili a ve tři hodiny jsme dorazili do Náchoda, kde už nás na peroně vyhlížel Tom. Skočili jsme do auta a už jsme frčeli směrem k MiniZoo, do které jsme dorazili asi za 4 minutky :-)

Po dlouhé cestě jsme si ještě u auta dali cigárko, trochu pokecali a honem se vydali vstupními dveřmi do Zoo. Jako první nás uvítali rozcuchaní mončičáci (morčátka, která by Tom nejradši naházel Hroznýšům :-D ), přerostlé krysy (čert ví, jak se to jmenuje) a Želva Nádherná, ze které má Tom očividně velikou radost ;-P
Hned za vstupními dveřmi je po levé straně velká terastěna s Varanem Smaragdovým a strašně ošklivou vodní želvou :-). Na pravé straně je veliké...hmm...asi paludárium, ve kterém bydlí obrovská Gurama, která každým rokem doufá, že neskončí o Vánocích na pánvičce (ale to by Tom nedovolil :-) ) a dva krásně rostlí Kajmani, ke kterým se ve svém vyprávění ještě vrátím.

Inu, šli jsme dál a zastavili jsme se u prvního terárka, které Tom otevřel, vyndal z něj Baziliška a vrazil mi ho do ruky, ať si ho "pochovám". Vzal jsem ho do levé ruky a než jsem stačil konstatovat, že na to, jak je malý, má až nepřirozeně dlouhý ocas (který ze všeho nejvíc připomíná kus drátu) ...ale v tu ránu jsem ho měl na pravém rameni!! Pobíhal a poskakoval po mě jako šílenej, takže jsem ho radši vrátil Tomovi se slovy - "příště snad radši něco pomalejšího, třeba šneka, ten mi neuteče...".
No...pod turboBaziliškem sídlili krásní Leguánci, které si dále jen Káča hned vyfotila, protože byli skutečně...ale co, sami posuďte, jak jsou krásní :-)

F

 

Hned naproti leguánkům je krásné terárium s úžasnými a všemi velice oblíbenými Pogonami, o kterých můj kamarád říká "ty vole, to je jak když šaháš starý bábě na patu..." V tu chvíli jsem si vzpomněl, že jsme s sebou přivezli v krabičce 8 cvrčků, které jsou pro Gekončíka Arturka moc velcí...Tom tedy otevřel terárko a krabičku k Pogonám vysypal. Myslel jsem, že si krmení vyfotíme, ale po cvrčcích se zaprášilo jak po chlebu v Somálsku. Tom tedy hned zašel dozadu a nabral jim pěknou porci dalších cvrčků, aby se pořádně nabaštili...to byl fofr :-)

F

 

Pokračovali jsme dál, do místnosti, kam bych neradil vstupovat nikomu, kdo má strach z hadů. Kolik jich tam bylo, to fakt nevím, ale odhadem bych si tipnul tak 50 :-). Sotva jsme si je začali prohlížet, Tom už vyndal celkem urostlou Korálovku a už mi jí cpal do rukou se slovy "hlavně žádný prudký pohyby". To mě moc neuklidňovalo, tak jsem jí po chvíli šoupnul Káče, která z ní byla asi tak nadšená, jako já :-D

F

 

Celou tu dobu, co jsme se tady tak procházeli nám nad hlavou (v parádně konstruovaných tunelech) běhali dvě vopice (strašně zvědaví Kosmani), před kterými nás Tom varoval - "ať Vás nepochčijou, to by jste na zpáteční cestě měli celej vagón pro sebe" :-D ...povídá "Počkej, já jim taky dám najíst"
Kousek krmení jsem natočil, takže si ho můžete prohlídnout zde - http://www.youtube.com/watch?v=dWmV_Ba_i8g:

Pak mi Tom podal pěkně tlusťoučkýho cvrčka, ať ho dám Kosmánkům...než sem se zaptal jak, tak už sem ho v ruce neměl...tak sou rychlý :-) . Ještě jich ode mě pár dostali a pěkně si u nich pomlaskávali.

Od opic jsme po schodech šli dál, k dalším teráriím, ve kterých byli Hroznýši, a naproti nim terárko, do kterého jsem se podíval a povidám - "Tohle je prázdný?" ...ne ne... Tom zalovil v písku a vytáh Scinka, kterýho jsme viděli asi 3 vteřiny, pak se zase potopil do písku, trochu si v něm zaplaval a pak jsme ho zase neviděli. No to bych chtěl mít doma :-) .

...u těhle nám Tom vyprávěl parádní příběh, jak děti, při školní exkurzi chtěli kůži a had se Tomovi zakousnul do ruky a on se na paní učitelku podíval se slovy "tak teď nevim, co mám dělat, protože je smrtelně jedovatej :-D ...když vyděšená učitelka chňapala po mobilu, musel jí říct, že si dělal srandu :-)

F

 

Dál jsme došli k teráriu, kde zimovali Agamy Límcové. Na ty jsem se těšil snad nejvíc ... a taky že jsem jí za chvíli měl v ruce :-) . Že prej když jsou takhle v klidu, tak sou jak Vousatky, ale jinak šílej jak ten Bazilišek. No, drápky měla pěkně vostrý. Popučovali jsme si jí s Káčou a jak se v našich rukách ohřejvala, začala pěkně drápat, tak jsme jí zase vrátili na větev.

Teď jsme se vrátili úplně na začátek ke Kajmanům, kteří byli už pěkně hladoví. Tom otevřel jejich terárium a povidá nám - "Kdyby se tak jako divně dívali a pak se nahrbili, tak se chystaj skočit...a sou schopný vyskočit až sem" a ukázal na protější stěnu, někam do výšky hlavy. V tu chvíli bych radši držel v ruce všechny hady z MiniZoo, než abych viděl, jak na nás skáče krokodýl :-D. Tom došel pro krmení (no rohlíky namočený ve vodě to nebyli, takže Káča, coby milovnice hlodavců z toho moc velkou radost neměla) a začal jim to tam házet. Začala slušná bitka, vzal jsem foťák a Tom povidá - "teď když žerou, tak můžeš s foťákem až k nim" a strčil tam ruku, že se jich skoro dotknul. No...ne že bych mu nevěřil, ale i tak jsem s foťákem zůstal ve vzdálenosti, kterou sem považoval za "ne tolik nebezpečnou" :-)
Video z krmení si můžete zkouknout zde - http://www.youtube.com/watch?v=OWW7IvMQoI0:

F

Pak jsme si ještě znovu všechno pořádně prohlídli a zjistili, že už tam čumákujeme 2 hodiny a že nám za chvíli jede poslední vlak domů. V rychlosti jsme se se vším rozloučili, nasedli s Tomem do auta a už jsme zase jeli na vlakové nádraží. Prohodili jsme pár posledních slov s naším průvodcem, rozloučili se s ním a skočili do vlaku.
Zjistili jsme, že zpátky jedeme jinou trasou a že naše zpáteční jízdenka nám platí až z Hradce Králové. Naštěstí jsme narazili na hodného pana průvodčího, který nám prodal novou jízdenku tak, aby jsme jí měli co nejvýhodnější. Asi 4x jsme přestoupili a v půl 9 večer už jsme zase byli na vlakovém nádraží ve Staré Boleslavi, kde už na nás čekalo vymrzlé autíčko.

 

Takže můj milý deníčku,

Výlet bych shrnul tak, že Pogona je parádní průvodce po své MiniZoo ("co chcete si otevřete, půjčte do ruky, vyfoťte, ...), je s nim strašná sranda a 2 hodiny v MiniZoo je fakt málo :-)
Určitě se za ním rád zase brzy pojedu podívat...a pokud budu chtít dalšího mazlíčka, tak jedině od něj. Když jsem viděl ta spokojená zvířata a s jakou láskou o ně pečuje :-)

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 18x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 07.11.2011 Upraveno: 07.11.2011 Přečteno: 1414x

Schválili: Rexik *** 17.11.13 • Rex ***** 17.11.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Ještěři
09.06.2010*****Správná inkubace vajec a následná péče.1844x
16.03.2013*****Snadná domácí výroba inkubátoru438x
15.03.2009*****Nemoci ještěrů2494x
30.03.2012*****Výroba větrání do špatně větraného terária280x
31.08.2010*****Terárium a 3D pozadí - návod jak na zalezlé cvrčky.2262x
06.03.2009*****Agama kočičínská4054x
04.05.2009*****Leguán Zelený - Iguana Iguana4560x
02.04.2010*****UVB osvětlení3252x
02.06.2023*****Jak vybrat správné terárium?8x
09.02.2010*****Jak předělat akvárium na terárium4106x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
16.03.2012*****Výroba úkrytu (nejen) pro Gekončíky321x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/clanky/80-navsteva-minizoo