Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Vynechání cvrčků při krmení chameleona

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Vynechání cvrčků při krmení chameleona
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 07:16 Muž Střelec [74] - Ještěři – nycco
Nebylas to ty, "nosič" táhl mnohem větší terárko a nájezd vypadal cíleně. Jinak já jsem zvyklej plánovat dopředu, takže jsem nejdřív pátral a pak jsem se tu nechal "proškolit". Pogona a HammerJoe mi na dálku výrazně pomohli s úpravou a přípravou terárka. Samozřejmě radili i další lidi tady a teď z přítomných průběžně tahám další informace, aby se ta moje kousavá potvůrka měla dobře.

S novou "prolejzačkou" (skoro metrová dracéna) vyvstal problém - jak chamíka dostat nějak civilizovaně zpátky do terárka, když se mu z kytky nechce. Včera to byl boj a Strašík se děsně urazil. Musel jsem ho vzít do ruky, což se nelíbilo ani jedné ze zúčastněných stran. Bohužel ho nemůžu nechat na volno bez dozoru, mohl by vlézt někam, kdy by přišel k úrazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2013 23:23 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: nycco
A já už myslel, že jsem jen bezcitná zrůda co nedokáže poradit :-D

Ale vážně, je fajn, když se někdo poradit nechá ku prospěchu zvířete, je dobře, že máš radost palec a že se má chamík dobře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2013 22:55 Žena nycco [0] - JeštěřiRe: Střelec
Tak to vypadá, že píšeš o mně. Na burzu jsme jeli cíleně za jedním chovatelem pro uhlířku (želvičku), manžel totiž chová suchoz. želvy. A já tam uviděla Henryho, vlezl mi na ruku, koulel očima, nechtěl se mě pustit, prostě láska na první pohled. Ale terárko jsme nevlekli, páč chamík je přece nenáročné zvíře a stačí něco malého a každý den cvrček nebo červ. Takže jsme zakoupili terárko 30x40x30 a to Jára fakt táhnout nemusel. Prostě hrůza, všechno špatně! Do dvou dnů jsme terárko předělali na 75 cm výšku. Dnes ještě dodělávám pozadí. Osvětlení,větve, rostliny, rosení má od prvního dne v pořádku a stravu díky Tvým a Pogonovým radám naštěstí také. A jestli to byla bílá bunda a dlouhý černý vlasy,tak jsme to fakt byli my. Prosím, nenadávejte mi :-( já jsem strašně šťastná, že ho mám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 08:36 Muž Střelec [74] - Ještěři – nákup
Sorry, ale dopředu dneska myslí dost málo lidí. Viděl jsem na burze nějaký párek (patrně novomanžele), kteří "jeli" jak v obchoďáku. Chlap nosil, ženská nakupovala. Když odcházeli, měla ženská chamíka ve škatuli (zrovna ho dle instrukcí prodejce cpala pod bundu), krmivo a nezbytný žárovky, chlap vlekl polovybavený terárko, substrát a potřebný doplňky. A to memluvim o přístupu v některých obchodech ve stylu "kupte si chamíka, je levnej a než mu něco pořídíte, přežije v pohodě na zácloně..."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 14:26 elegans1 Re: Edit
Člověk,který si koupí zvíře a nic o něm neví a nemá ani nic připravené,je prostě pitomec.Abych věděl,že v této kose musí být chameleon v teple, nemusím mít zrovna IQ 150 a 50 let zkušeností.I ta česká ještěrka je někdo touto dobou zalezlá,tak jak na tom asi bude chameleon z Jemenu?
Proč bych já měl někoho poučovat jak odnést zvíře z burzy?Stejně si to každý takový trotl udělá podle sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 12:19 Edit Re: HammerJoe
No právě také mám zkušenost vidět- člověka- No pitomcem bych ho nenazvala, jak nese chamíka jen v krabičce v zimě. Chameleona kupuje asi 80% lidí co o tom nic neví. Měl by ho poučit hned chovatel- prodejce.Člověk který o tom nic neví prostě jde a koupí a není na to připraven a ani nechápe proč by chamík měl mít nějakou tepelně upravenou krabici NA PŘEVOZ. Prostě jé chamelon jak koulí pěkně očima a jak mění barvy JÁ HO CHCI!!! a doma zjistí, že ho nemá kam dát...A ŽE MUSÍ DÁT JEŠTĚ 3000 ZA VYBAVENÍ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 20:17 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: elegans1
Jasně pokud je člověk dá do termoboxu nebo do polystyrenové krabice plus nějakej výhřev tak není problém.

Chce to trochu přemýšlet,ne jak jsem včera viděl pitomce,kteří si nesli zvířata z burzy jen tak v krabičce.

Sám jsem tam včera byl dvakrát a viděl to samé co ty...z rána kolem osmé bylo v Ostravě -10 stupňů C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 19:33 elegans1 Re: HammerJoe
V prosinci,když jsme jeli do Hammu bylo, skoro -20.Kromě jiných zvířat tam známý vezl asi 40 chamíků,ti pak ještě cestovali do Hongkongu a nechcípnul ani jeden.Chce to trochu přemýšlet,ne jak jsem včera viděl pitomce,kteří si nesli zvířata z burzy jen tak v krabičce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 19:27 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: elegans1
Já žádný problém s převozem v zimě nevidím.Zvíře dám pod bundu nebo do polystyrenové krabice s PET flaškou s horkou vodou nebo heatpackem a můžu jet přes půl republiky.

Přesně tak, zrovna jsem chtěl napsat to samé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 19:26 elegans1 Re: Edit
Já žádný problém s převozem v zimě nevidím.Zvíře dám pod bundu nebo do polystyrenové krabice s PET flaškou s horkou vodou nebo heatpackem a můžu jet přes půl republiky.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 18:26 Edit Re: FJakub
Já osobně si neumím představit koupi chameleona v takové zimě a jeho přesun do tepla. nechala bych to až na dobu kdy nebude taková zima. Hlavně nedávejte do terárka lignocel, chamíci po něm mají záněty očí a plísně. Kupte bábovičkový píSek a dejte na dno malou vrstvu, dobře se z něj sbírají bobky a nepáchne. HLAVNĚ NAPŘED VŠECHNO POŘIĎTE PŘED KOUPÍ CHAMÍKA. VÝHŘEVNÁ ŽÁROVKA NESMÍ CHYBĚT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 20:28 Karolína
Všechen hmyz kromě cvrčků- švábi, sarančata...A nebo ty cvrčky dej do koupelny a zavři dveře ;-) :-D (tak to dělám taky, protože jak jsem je měla v pokoji, nešlo usnout :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 21:19 elegans1 Re: Verčák
Na každé burze v Praze nebo Ostravě je prodává pán z Brna.Má email mailto:insects.farm.alha@seznam.cz,posílá i poštou.Nabízí 2 druhy sarančat,za bezkonkurenční cenu.Třeba 100 kusů středních za asi 120 Kč.Beru od něho pravidelně a spokojenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 20:18 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: elegans1
A nemáš prosím kontakt na nějakoho kdo má tak malinké sarančata v okolí Opavy? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 19:20 elegans1 Re: Verčák
Není problém kupovat sarančata ve velikosti třeba 0,5 cm.Dají se použít švábi,mouchy,hermetie,v létě smýkaný hmyz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 18:14 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: FJakub
záleží asi na velikosti chameleona ale já s úspěchem používám (sice pro agamy) sarančata a ty necvrkají a je s něma mnohem lepší manipulace... nemají tendenci schovat se do první škvíry a lépe se chytají ;-) Jenom když by si měl chameleona malinkého tak mu musíš přispůsobit potravu velikostně.. :-$
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 12:12 FJakub – Vynechání cvrčků při krmení chameleona
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, rád bych si pořídil chameleona, akorát se bojím jak ho budu krmit cvrčky a kde bych je uchovával na bytě.
Jde mi o to, že bych nerad aby mi pak cvrkal celý byt :-D
Proto se chci zeptat zda je možné cvrčky vynechat z jídelníčku a nahradit je něčím jiným.
Děkuji moc za vaše rady a zkušenosti.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 210x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1020-vynechani-cvrcku-pri-krmeni-chameleona