Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

identifikace želvy

 

NápovědaFórum » Bezobratlí » Identifikace 

+ přidat příspěvek
identifikace želvy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 12:45 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: fajfmen
to sú už prešľachtené, ale sú to pekné zvieratá, ale zas také albíny podľa mňa nemajú veľa vád, to je také prirodzenejšie .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 22:36 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Super potlesk . Díky :-)
Co mě ale dostalo, byla celá řada forem v rámci poddruhu scripta (želva žlutolící). To jsem vážně nečekal coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 11:38 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: fajfmen
Vitaj v klube :-D hej, tak ja som si určoval podľa tejto stránky napríklad www.turtlefarms.com/… potom na ďalšej strane www.turtlefarms.com/… tam je aj venusta a tak, sú tam aj také hybridy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2013 19:40 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Nemáš, prosím Tě, linky na nějaké solidní weby o tomhle typu želv? Myslím rody Pseudemys, Chrysemys a Trachemys se všemi možnými poddruhy apod. a pokud možno spoustou fotek s detaily nosnými pro determinaci? Rád bych si to podrobně nastudoval :-)
Při současných zmatcích v taxonomických přesunech, čím dál četnějšímu výskytu faremních hybridů (údajně se lze už setkat i s mezirodovými!) a diskutabilní validitě určení želv nejen na netu ale už i v literatuře - v jedné příručce jsem např. pod popiskem Graptemys kohnii našel fotku T. s. scripta a pod scriptou bylo vyfoceno kdovíco (sice nádherné zvíře, jenže takové, co nejen kolem druhu scripta ale možná i celého r. Trachemys jen v rychlosti proběhlo), se v tom začínám kapánek topit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 08:24 Muž Hunter [100] - Želvy
Vyzera ako T.s.venusta, v poslednej dobe sa dost rozmohli, u nas ich stale maju v obchode. Ja mam tri.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 21:19 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Petra
Na první pohled možná Trachemys sctipta troosti (kresba jako u poddruhu elegans, pruh za očima nar. od něj ale není červený, jen žlutý, stejně jako pruhy ostatní), na pohled druhý už ale i (snad) malinko z r. Pseudemys (nelsoni? floridana?). Patrně jde o křížence. Těžko určit jakého. Jenom směska poddruhů taxonu scripta to asi nebude, spíš mi příjde šmrncnutá nějakou pseudemyskou (v kdovíjaké generaci). To se ve faremních chovech vyskytuje čím dál častěji. V místech překrývajícíhose výskytu i v přírodě dochází občas nejen k mezidruhovému ale i mezirodovému (!) křížení, takže získání taxonomicky zařaditelného jedince z chovných faremních rybníků, kde jsou dospělci tří rodů, deseti druhů a XY poddruhů sesypaní dohromady, hraničí pomalu se zázrakem ;-)
Němečtí autoři už dokonce pro danou komerční skupinu vytvořili názvoslovný okruh "želva ozdobná", preventivně bez jakékoli bližší determinace. Asi s tím budeš muset vystačit.
Pokud máš želvičky jen tak pro radost, je to celkem fuk (chovatelské plus je, že kříženci bývají obvykle odolnější nežli jejich čistokrevní předkové). Jestli je chceš ale časem připustit, obrať se raději na nějakou vet. kliniku s vybavením, díky němuž budou schopni určit DNA. V Praze je pár takových, kontakty mám někde založeny (z hlavy si je samozřejmě nevzpomenu ;-)), v případě zájmu Ti je ale dohledám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 20:47 Petra – identifikace želvy
Fotka k příspěvku Zdravím, dnes jsme dostali po zemřelé želvě nádherné tyto dva drobky. Nepoznáte někdo, co je to za druh? Mysleli jsme, že žlutolící, ale skvrnka na líčku mi jaksi chybí?

Předem moc díky.
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 89x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1043-identifikace-zelvy