Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Nhandu coloratovillosum zvliekanie

 

NápovědaFórum » Bezobratlí » Chov 

+ přidat příspěvek
Nhandu coloratovillosum zvliekanie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2014 18:22 Matej – Nhandu
Vďaka za info, celkom sa jej darí, teraz je v 10. zvleku, len začala robiť niečo divné, čo pred tým nerobila. Zvykne výjsť zo skrýše, dá si úzko k sebe nohy a dvihne abdomen do výšky a zotrvá tka aj polhodinu alebo dlhšie. Potom sa várit do skrýše, niekedy do robí aj v skrýši, že má abdomen dvihnutý hore a vytrčený smerom von. Môže to byť tým, že by už bola subadultná ? Alebo niečo iné ? Asi dva týždne neprijíma potravu, občas si ju vezme pod nohy, ale ak sa pohne, tak zalezie do skrýše ako keby sa jej bála. coze V predošlom zvleku bola akčnejšia, ak nechcela jesť, korisť usmrtila a nechala tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.08.2013 22:58 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Matej
Dokud sklípkan loví, nebude se svlékat. Dále platí to co napsal poltegeist ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2013 00:38 Matej Re: poltergeist
V plastovej krabičke ju mám. Akurát, že celý lignocel, ktorý tam má je navlhčený, to som robil aby zväčšil objem. A o tom vetraní, tak má dosť dier na tej krabičke čo by hádam mohlo stačiť. Dnes zjedla jedného cvrčka. Inak je stále v úkryte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.08.2013 17:41 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníci
Se svlékáním ji nejlépe pomůžeš tím, že ji uděláš terárium, případně nějakou plastovou krabičku s lignocelem, navlhčíš jeden roh terária, zařídíš dobré větrání a necháš ji být, ona se svlékne až bude chtít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 20:26 Matej – Nhandu coloratovillosum zvliekanie
Dobrý deň, kúpil som si vtáčkara Nhandu coloratovillosum, samicu v 6. zvleku, telo má 3cm. Tvrdili mi, že ho nakŕmili a mal by sa onedlho zvliekať, ale že takého cvrčka ešte zje. Dal som jej cvrčka, ale ho zabila a nechala, tak som ho vybral. Zrejme sa bude za chvíľu zvliekať a mňa by zaujímalo ako jej môžem pomôcť ? Dal som jej do krabice lignocel, ktorý som namočil aby zväčšil objem. Vadí keď som jej ho tam dal celý taký namočený ? Zvyknem jej vetrať, aby tam nemala až príliš vlhko, že dám dole vrch a ona nevie po plaste vyliezť, akurát jej občas pomôžem a potom mi pokojne chodí po rukách.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 63x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1097-nhandu-coloratovillosum-zvliekanie