Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Pro začátečníka?

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Pro začátečníka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 22:36 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Soňa
V pohodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2013 20:43 Soňa
Ještě mám dotaz: jak rychle si zvykají na hluk? Mám v pokoji andulky a vzhledem k tomu, že jsou dost mladé, tak jsou dost hlučné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2013 21:30 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: elegans1
Jak si to kdo přebere, Tvůj příspěvek byl ale lepší X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.10.2013 21:01 Soňa
děkuju moc za rady, zatím hlavně čtu a informuji se. musím si pořádně rozmyslet co a jak :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2013 00:49 elegans1 Re: Soňa
Pokud začínáš,můžeš zkusit všechny uvedené druhy.Jen u lygodactylů bych volil raději odchovy a ne importy,kterých bývá plno na většině burz.Odchovy ale bývají dražší.U tohoto druhu se hůře shání samičky,velmi často se nabízí páry tvořené samečkem a ještě nevybarveným samcem.
I felsumy jsou do začátku vhodné.Z těch velkých třeba grandis,standingi,kochi, z malých a středních třeba nigristriaty,pasteuri,seippi,klemmeri,quadriocellaty, atd.Vhodných je většina běžně nabízených druhů.Ty nevhodné jsou většinou drahé nebo se hodně špatně shání.
Řeči o snadném pouštění ocasu a kůže jsou pohádky,je to u nich úplně stejné jako u každého gekona.Ani lekavé druhy jako třeba ornaty nebo inexpectaty ocas jen tak nepustí.A do ruky je bezdůvodně chytat není třeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 22:31 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Soňa
Fíííííííha, to je ale ranec druhů - a každý i z těch navzájem chovatelsky podobných má svá vlastní specifika v detailu...
Když udělám výcuc - gekoni r. Gekko a Hemidactylus nebývají chovatelsky nároční, rozhodně si ale musíš hodně nastudovat v rámci jejich vitrodruhového soužití. Jinak máš našlápnuto ke katastrofě v rámci teritoriality apod.
Pro začátečníka bych felsumu nedoporučoval žádnou. Nejsou až tak náročné na chov a odchovy, jenže s "oblibou" pouštějí při vylekání a nedej bože uchopení kůži jak lacerty ocásek. Poté samozřejmě zpravidla uhynou. Pro ně to chce cit a praxi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 22:08 Soňa – Pro začátečníka?
Ahoj, chtěla bych se zeptat který z těchto druhů je nejvhodnější pro začátečníka: oedura monilis, gekko petriculus, cosymbotus platyurus, hemidactylus turcisus, lepidodactylus lugubris, ptyodactylus hasselquistii, saurodactylus mauritanicus, lygodactylus williamsi. Všude jsem se dočetla že jejich chov není moc náročný. A máte nějaké zkušenosti s Algyroides Fitzingeri? A další otázka jakou Phelsumu byste doporučili pro začátečníka? Můžu poskytnout terárium orientované na šířku.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 96x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1120-pro-zacatecnika