Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Clemmys Guttata

 

NápovědaFórum » Želvy » Chov 

+ přidat příspěvek
Clemmys Guttata
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2019 13:22 Tomáš – Dotaz
Vážení nemá někdo zkušenosti s chovem C. guttata ve venkovních podmínkách?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2015 14:32 petr – prosba
zdravim, pokud bych mohl take poprosit o radu s chovem, mohl by se mi zkuseny chovatel ozvat na tel 777157033? staci sms a ja uz se zkontaktuju, at za mne neutraci.

Dekuju mnohokrate
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.05.2014 21:36 Petr Re: Clemmys Guttata
Fotka k příspěvku Zdravím, náhodou jsem narazil na tvůj dotaz. C Guttata chovám 3. rok a nějaké zkušenosti jsem už nasbíral, jednak ze zahraničních webů, tak vlasním chovem. Pokud je zájem ještě aktuální a chceš s něčím poradit když budu vědět, rád se podělím. Kdyžtak mi tady na sebe nech e-mail a já se ti ozvu.

Petr
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2013 00:49 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: elegans1
OK. Wilke je poněkud diskutabilní, to máš recht, bez ohledu na to že byl mj. ředitelem frankfurtské ZOO a následně exotária v nějaké další (z hlavy si nevzpomenu které). Tenkých brožurek ve kterých většinou jen v různých variacích opisuje své předchozí počiny vydal ranec (něčím si vydělávat musí), k tomu ale minimálně dvě regulerní knihy... Že by zrovna tento člověk plácal nesmysly?
Věc je ale tato: Kolega níže se pozeptal na jeden druh želvy, nikdo nedokázal poradit, a tak jsem mu alespoň hodil do placu info "jak jsem koupil, prodávám". Nic moc, pořád ale lepší nežli všeobecné mlčení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 14:11 Clemmys Guttata
děkuju ale to je ten co jsem si s ním psal a kterého jsem i našel na teraristik.com. bohužel moc ochotný nebyl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 13:20 Eva Re: Clemmys Guttata
Jestli jste na něj ještě nenarazil, tady je chovatel www.zasklem.net/ třeba poradí.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 08:37 Clemmys Guttata
no na teraristik.com je hodně inzerátů, jenže bohužel ze zahraničí, našel jsem tam jen 1x jednoho chovatele z česka ale ten se moc bavit nechtěl. Pro mne byl už problém když jsem si pro želvičky jel do vídně se s majitelem domluvit. Naštěstí se mnou jel kámoš a ten se nakonec s ním domluvil anglicky, hold má němčina od opuštění školy hodně zakrněla :-(
Jde mi hlavně o to, že mi bylo řečeno že tyto želvy potřebují zimovat. Sám na nich pozoruju že i když mají teplotu vody která jim běžně vyhovuje(tento rok jsem zatím zimování z mé neznalosti a jejich mladosti stresu ze změny prostředí raději zkusil opomenout) tak sou méně aktivní a spíše "spí" v rohu terária. Bohužel doposud jsem měl jen klapavky a ty zimování nevyžadují a tudíž s tím nemám zkušenost. Předpokládám že chov bude velmi podobný a tak jim moc ublížit nemůžu, ale chtěl bych pro ně ne přijatelné ale ideální podmínky. Jak už kvůli vysoké pořizovací ceně, tak hlavně proto že jsou to opravdu krásná zvířátka. Doufám že jsem jim neublížil když jsem se rozhodl je nezimovat a hold do další zimy musím někde nastudovat jak správně zimovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2013 10:00 elegans1 Re: fajfmen
Já teda želvy nechovám a o tomto druhu vím,jen že existuje,ale na údaje z tenkých příruček vydávaných tady bych až tak nespoléhal.Většinou jsou to donekonečna omílané žvásty.Není nic jednoduššího,než se na pdmínky chovu poptat lidí,kteří je mají.Na terraristik.com je jich celkem dost.Na smysluplný a slušný dotaz určitě někdo odpoví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2013 00:58 Muž Felix [754] - Ještěři
Osobní zkušenost sice nemám, vlastním ale několik příruček od H. Wilkeho ve kterých je k nim alespoň základní pojednání. Jak jsem koupil tak i prodávám - v kostce by mělo jít o malé (cca 10 cm v karapaxu) otužilé želvy typu Emys s poměrně nesnášenlivou povahou. Dva jedinci se mimo dobu říje prý obvykle nesnesou... Pan Wilke doporučuje chov jen jedné této želvy v akvaterku dík jejímu vzrůstu zhruba polovičním než u obvyklých trachemysek, teplotu vody a vzduchu nemusíš nijak regulovat, tuzemská se v průběhu roku jejímu přirozenému do značné míry podobá (výskytem zasahují až do Kanady!). Proto je ideální pro jezírkové chovy, kde může i bez problémů zimovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2013 05:00 Clemmys Guttata – Clemmys Guttata
Dobrý den. Je to asi poslední šance, proto zkouším i tento web. Nenajde se v široké škále uživatelů tohoto webu někdo, kdo má zkušenost s chovem těchto vzácných želviček a byl by ochoten se o své zkušenosti podělit?
Předem děkuji

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 113x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1137-clemmys-guttata