Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Vysokotlaké sodíkové a halogenidové výbojky

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Vysokotlaké sodíkové a halogenidové výbojky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2013 12:49 ondra97 Re: HammerJoe
Prosvětlení problém nebude na to použiji 10W LED moduly. Jinak děkuji za odpověď. Mě šlo vyloženě jen o zdroj toho UVB na výhřev asi použiji halogen. bodovky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 19:39 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: ondra97
Halogenidové výbojky se použít určitě dají, to jsou třeba Sunluxy nebo Solar raptory. Myslím že i vysokotlaké sodíkové výbojky, také jednu vlastním / momentálně nepoužívám.Zaleží na výdeji uvb z obyč lamp ale jako zdroj světla určitě dobrý.No na takové rozměry bude určitě zapotřebí 100 watů na výtop a hlavně ať to celé prosvětlíš/tak vysoké terárium je celkem problém prosvětlit.A hlavně na okolních teplotách. V paneláku kde je teplo by ti mohla stačit třeba ta 70W jen jako lokální výhřev pokud máš v bytě tak jako třeba my stálou teplotu 25-27 stupňů .K těmto lampám budeš také potřebovat předřadníky.

Ale cena takové výbojky je min 1000Kč a nevšiml jsem jsi že by někdo popisoval jak dlouho tahle výbojka vydrží.

Každopádně UVB Halegonedivové výbojky(SunLUx/Solar Raptor) stojí kolem dvou tisíc s předřadníkem jako prvotní investice a používat ji jako zdroj UVB můžeš minimálně rok až rok a půl což si myslím že je super jako poměr kvalita/cena/výkon. Za 12-18 měsíců dokoupíš pouze lampu za cenu kolem tisícovky (SunLux 70W - 800kč )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 17:28 ondra97 – Vysokotlaké sodíkové a halogenidové výbojky
Dobrý den,
měl bych takový dotaz : dají se použít vysokotlaké sodíkové nebo halogenidové výbojky jako zdroj UVB pro chameleona jemenského ? Asi se dočkám odpovědi jako proč to řeším když se dají koupit speciální zdroje UVB. No řeším to z důvodu že budu stavět terárium 75x75x200 nebo 70x70x200 ( to ještě nevím ale asi to větší ) a po přečtení některých příspěvků jsem došel k názoru že na takové rozměry budě potřeba 70-100W výbojky ( jako zdroj UVB ). Ale cena takové výbojky je min 1000Kč a nevšiml jsem jsi že by někdo popisoval jak dlouho tahle výbojka vydrží. A proto se ptám jestli se nedá použít nějaká taková výbojka. www.growshop.cz/… omlouvám se za obchod ve kterém je prodávají ale nikde jinde jsem je nenašel. Už jsem se smířil se speciální výbojkou ale prostě mě to zajímá. Předem děkuji za odpovědi

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 49x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1141-vysokotlake-sodikove-a-halogenidove-vybojky