Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Předělávka akvária na terárium

 

NápovědaFórum » Terária, vybavení, osvětlení,...  

+ přidat příspěvek
Předělávka akvária na terárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2013 16:20 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: orlynka
Nemá cenu zakládat nová fóra, když stejné téma už tu je... terarka.net/forum/213 Nejdříve hledej a pakt teprve zakládej...

Teplotu snížíš vypnutím tepelného zdroje. Případně pokud se budeš spoléhat jen na pokojovou teplotu, v noci si snížíš topení (prý je to lepší i pro náš spánek ;-) ). Zářivky se do terárek normálně dávají. Jako rostlinky jsou krásné bromelie nebo thilandsie. Držák je třeba potos.
V teráriu je hlavní vyřešit větrání, ale to jsi už asi načetla ;-)

Snad jsem nic nezvorala :-D Však oni ti ještě odpoví ti povolanější ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2013 20:51 orlynka – Předělávka akvária na terárium
Ahoj, uvažuju o předělání mého akvária 60x40x40cm na terárium. Dříve jsem měla jen akvária, ale ještěrky mě lákají více. Než kupovat nové terárko, jelikož moc peněz není, vyjde levněji předělat akvárko. Snažila jsem se všechno možné nastudovat, ale i tak bych byla ráda, kdybyste mi pomohli s vytvořením terária-paludária. Uvažuju o Gekonovi panenském. V čem mám velké mezery je osvětlení. V akvárku je osvětlení zářivkové trubice o výkonu 3x14w. Nejde mi jen o gekonky, ale také to chci vytvořit jako paludárium, takže s bazénkem a spoustou rostlin, které se do terária hodí. Tudíž by mne zajímalo, zda je nutno zářivky vyhodit, nebo se jako osvětlení budou hodit? Popřípadě jaké osvětlení i pro rostliny?
Dále by mě zajímalo jak je to s udržováním teploty, popřípadě poklesu teploty v noci, je to hloupý dotaz, ale jak se to dělá, aby v noci poklesla teplota?
Chtěla bych mít kousek pralesa doma :-)
Předem děkuji za odpovězení mých laických dotazů hmm

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Terária, vybavení, osvětlení,... • Zobrazeno 46x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1143-predelavka-akvaria-na-terarium