Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

želva pardálí

 

NápovědaFórum » Želvy » Chov 

+ přidat příspěvek
želva pardálí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 00:34 Muž monty [4] - Želvy – Pro Verčáka
Pardálka není Hermanka, písek taky mít může, úplně vlhké prostředí asi taky ne. Dotyčný se musí podívat na nějaké fotky, jak to vypadá na lokacích.

Každopádně seno vyhodit, plesniví. To jen na krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2014 00:13 Petrunka Re: Verčák
no jako ja vim, mam tam i to kokosove vlakno i to seno, kamen a samozrejme ten pisek- a ten by se mel menit jak často..nebo po jak dlouhe době..cistit ho cistim , ale cely vymenit? ..is :)..no koupu ji tak, ze ji polozim do te misky s vodou, napije se a pak se tam Cvachta a lepe si tam ulevi:)..ale nemuzu ji tam nechavat tu misku, protože uz se mi tam párkrát prevratila a nemohla se otocit bobek :-D.. no jinak jsem si vse precetla na internetu, tak se tak snazim podle toho chovat. na granule se teda vykašlu. sepiovou kost ji taky davam, to ji ani nenapadne se toho dotknout,ale nastrouhat bych ji na ty listy mohla, to mas pravdu..kdyz ji něco na ty listy dala..treba ty minerály, tak to nechtěla..tak jsem zvedava, jestli tohle vezme..jinak pokapat ji ty listy je taky dobry napad!!! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2014 14:06 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Petrunka
písek tam podle mně nemá vůbec co dělat... je třeba mít jednu polovinu terárka vlhkou.. (lignocel, kokosové vlákno nebo tak něco) a druhou část suchou.. kamínky a pod.
nad vlhkou částí je nutné mít výhřevnou žárovku a UVB. Na granulky se vykašli, tyto želvy potřebují celoživotní dietu, přečti si www.euzelva.cz/… hlavně odstavec krmení. My dáváme nějaký ten list salátu na kterém je vždycky nastrouhaná sepiová kost kvůli vápníku. Seno má v terárku taky, a občas si zobne, ale myslím že to není uplně důležité aby ho žrala. Pokud ti dělají starosti vitamíny dají se koupit kapky, které můžeš eventuelně nakapat na salát :-)
Koupat nevím.. naše má v terárku misku s vodou, do které si občas vleze když chce.. nevím kde jsi přišla na to, že musí mít vše na suchu... ale ať na tohle raděj reaguje někdo zkušenější
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 12:43 Petrunka – potrebuji radu :)
Ahojky prosim potrebovala bych poradit..zelvicku pardalku jsem dostala k narozeninam..je malinka ma asi pul roku cca... za 1. jak často se ji ma menit pisek? 2. ji jen salat nic jiného nechce..ani granulovane vitaminy pro plazy, ani když ji ten salat posypu minerály, tak ji jakoby natahuje..je to uplne divne, nevim co s tim..taky by mela jist seno, ale to ji ani nenapadne, radeji se do nej zachumla, aby si zdřímla. do budoucna to pro ni asi není moc dobře, protože ty vitaminy potřebuje. ve zverimexu mi rekli, ze ji ty granulky mam zkusit pokapat vodou..ale zda se mi to jako nesmysl,vzdyt vse na vode ji zpusobuje prujem- vim to, když jsem j salat pokapala vodou, mela by mit vse v suche podobe..ale pit ji davam a koupu ji taky, to ma rada... dekuji za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 09:29 Žena Verčák [112] - Ještěři
nene, byla to zelená rostlinka dlouhý zelený stonek a z toho asi tři lístečky.. jenže než to začalo trochu víc růst tak to zlikvidoval takže nešlo rozeznat co to vlastně bylo...
každopádně nás tak napadlo nasypat mu tam do rohu trošku zrníček trávy jestli se to chytne, myslíte že to je hodně blbé? :-)
možná jsem měla napsat že tam cosi začalo klíčit... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 01:16 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Verčák
"Cosi" je široký pojem, od hub po nějaké byliny to může být cokoli. Možná jedovaté, možná ne, v tomhle ohledu by patrně moc nepomohly ani fotky (pokud by je neviděl nějaký zkušený mykolog či botanik). Být Tebou, raději to odstraním ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2014 18:22 Žena Verčák [112] - Ještěři
V terárku u želváka nám začalo z kokosového vlákna cosi růst.. nemůže to pro něj být jedovaté? Hned se do toho pustil.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 20:56 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Pogona
no jo.. asi máš pravdu.. já už blbnu zítra zkouška z kvantové fyziky a chemie tak ted ve všem vidím problém :-D
ale proč se mu nechce růst potvůrkovi? :-/ :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 20:48 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Nebo se zkus dotázat přímo Junka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 20:47 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Jukni např. sem :

www.euzelva.cz/…

a na další fotky přímo z jeho chovu,....u hermanek není nikde topná žárovka nad kamínky
;-)
Fotky v galeriích pak zveřejňuje i od ostatních chovatelů, se kterými nemusí souhlasit. ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 19:26 Žena Verčák [112] - Ještěři – želva pardálí
Ahoj,

mám dotaz k želvě pardálí. Resp. k teráriu. Brácha si v březnu pořídil tuto krásnou želvičku, mládátko cca 3 měsíce říkal pán co ji prodával :-) Terárko je 120*60 (dokud nevyroste) na půlce máme směs kokosového vlákna a písku na druhé půlce jsou kameny. Je tam postavený "domeček" z břidlice domeček ze dřeva a nějaké břidlicové překážky. Svítíme Solar glem 125 W. A právě světlo je to na co se chci zeptat.. kdysi mi tu tuším Pogona radil, že výhřev (žárovka) má být nad vlhkou částí terárka - takže nad tou rašelinou. Ted jsem koukala na euzelva.cz a tam jsou fotky kde je výhřev buď tam, nebo tam... a já v tom ted mám zmatek :-( máme to dobře? A taky se mi zdá že nám Želvák vůbec neroste... (možná se mi to zdá, ale za ten 3/4 rok vyrostl max o půl centimetru ted má kolem 5,5-6 cm "na délku" a cca 44g) ale žere chodí a tak docela čile :-) Čím to může být že nechce růst? :-D Prezentaci taky někdy založím... zítra nebo spíš ve čtvrtek.. no prostě po zkouškách ;-)
Díky

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 102x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1150-zelva-pardali