Zariadenie terarka pre agamu
dobre,díky
kledně ho použij, tenhle se používá i do akvárek a je bez problémů
Ja som si toho plne vedomy, ze to zalezi na vela faktoroch, chcem ju napojit na termostat. V izbe je v priemere 22 stupnov. Ide mi o to, ze ak napojim 40W na 300L terarko tak to asi pojde stale, a nechcem kupovat vsetky aby som nasiel optimum, su dost drahe. Radsej trochu predimenzujem a zostatok necham na termostat, ako keby to nestihalo vyhrievat. Nemam s nimi skusenosti.
To nejde takto poradit, musíš to zkoušet a zkoušet. Záleží na mnoha faktorech. Rozměrech terária, okolní teplotě, umístění terária ( okno, topení, chladnější místo,... ), vytápění bytu, materiálu ze kterého je terárko, jakou plochu zabírají větrací mřížky a mnoha dalších.
Ve dvou různých bytech bude potřeba ve stejných teráriích na dosažení stejné teploty pokaždé jiná žárovka
Zdravim, ktoru a aku silnu vyhrievaciu keramicku ziarovku by ste doporucili na 300 l ? vdaka
už jsem koukal
, je to v RS
pokud maji všichni nějakej svůj prostor tak se většinou dokážou srovnat. Ale ne vždy to takle platí
0 05.10.2009 17:21 Felix [754] - Ještěři Jo, tak to se taky přidám do JZD. Přes rybičky. Po dvaceti letech, kdy jsem z cichlid "dělal" výhradně jen kančíky, mi asi před rokem náhle "luplo v kouli" a v jakémsi záchvatu z nich přeskočil na akary... a hned se taky neuvěřitelně "seknul" ve výběru. To jsem si totiž koupil mláďata akar modrých do společenského akvárka. Samozřejmě se z nich brzy vyklubaly sice taky akary, jenomže ne modré, ale (údajně megaagresivní) potoční, u kterých americké pojmenování "Green terror" asi mluví za všechno. Přitom v akvišku je dodnes klid a mír, přestože se ty mršky dávno spárovaly a už se tam i párkrát pokusily vyvést mladé (cichlidáři vědí svoje). Když se tamtéž zrovna (takže vlastně skoro pořád) tře a následně vodí mladé párek stěží polovičních a mírumilovných akar hnědých, jdou jim tihle "zabijáci" vždycky v klidu z cesty. Přestože jsou maronky vůči nim jak maltézáček proti pittbulovi! Být to podle příruček, dávno už tam došlo k masakru. Je docela klika, že ty ryby žádnou knížku o rybičkách jaktěživo nečetly
dobře ti tak "sedláku"
Nafotim, neb nejsem zahradních a krom fikusu nic nepoznám
Ale já jsem na todle fakt magor, u mě rčení "čím hloupější sedlák, tím větší brambory" funguje na 110%
i v akváriích, cokoli narvu do jakékoli vody a osvětlení, to se mi záhy rozroste až běda i když mi "odborné" okolí tvrdí, že mi to zajde...
Klikaři! U pětky se nedivím, ta je pralesní, ale co desítka? Poraď kdyžtak druhy, vzdálenost od zdroje ad. Tady je každá použitelná informace dobrá
Nemate skusenosti ci nerezova sietka o rozmeroch dier 0.41mm s priemerom drotu 0.22mm je pre teraristiku vhodna? Aby sa nekondenzovala voda, lebo momentalne mam kosostvrocovy tvar 4x4mm a vsetko je ok. Dakujem
Za chvilku budem pripravovat 120 cm terarko, chcem sa opytat, ci UVB trubica by bola najlepsie po celej dlzke, alebo staci uvb svetlom osvetlit len cast terarka napr 1/3, co je v mojom pripade 40 cm. Dakujem
0 23.09.2009 17:30 dan999 – ...
fuj hnus tady bych tomu nedal ani 3procenta. podivejtese na pogonovu prezentaci je tam tolik terarek a všechny jsou hezčí a to fakt s tím bude hodně práce, ale takové obyč terko máte za 5minut čiste, když terko a doma tak si sním trošku pohraju, aji ve zverakach maji rybicky jen v akvarkach bez dna atd. protože nemají čas se stím zdržovat, ale doma mam v akvarku sterk rostlinky atd. fakt obdivuju pogonu že si na tolik terarek denně cas najde, a pak to vypadá jak to vypadá, tomu chlapovi z videa jde jen o frajeřinu že má doma ještěrku (muj názor)
To je příšerné terárko. Prost hrůza chudáci zvířata...
To ano, ale jak chce dosáhnou optimálních teplot bez výkyvů, když má "otevřený" celý vršek, už jen proto je to nevhodné na jakékoli terarijní zvíře, vypadá to jako akvárium... vrch má být zadělaný s větrací mřížkou, posuvná skla a je to...
Nevyzera to velmi pekne, ale myslim ze, ze tymto scematicky setupom len chcel poukazat na rozlozenie teplot v terarku a jak to tam ma fungovat.
je na každým jakej podkled zvolí, buďto jednoduchou údržbu nebo "pracnější" dekorace
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1715x