Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

identifikace raka

 

NápovědaFórum » Bezobratlí » Identifikace 

+ přidat příspěvek
identifikace raka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.04.2014 21:52 Muž Felix [754] - Ještěři
Když jsme tak u raků z "naší" přírody - před lety mi při chytání vodních blech z rybníku na chajdě uvízla na chvilenku v síťce samička raka říčního (A. astacus), která tam při pokusu o únik "zapomněla" několik prťavých bílých mláďat. Jejich přítomnost jsem zaznamenal až při vpuštění kořisti k rybičkám, kdy už se s tím nedalo nic dělat. A světe div se, jeden z ráčků v subtropickém akváriu nejen (prvních pár měsíců neviděn) navzdory všem předpokladům přežil, ale finálko začal i úspěšně decimovat své někdejší predátory :-D
Následující léto, když byla voda v rybníku prohřátá přibližně stejně jako v akvišku, jsem potvůrku vypustil na stejném místě odkud jsem ji předtím nevědomky odnesl. Akorát to už byl dobře deseticentimetrový štípající obludík, nemající s tím bezbraným miminkem menším nehtu malíčku ruky společného už pomalu nic ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 21:13 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníci
chtělo by to fotky postorbitálních lišt nebo fotku rostra. Neodvážím se to určit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 20:48 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: dana
Určitě to jde, já osobně si na to ale netroufnu. Zkus se pozeptat např. na partnerském webu rybicky.net, tam je chovatelů korýšů dost. Nejspíš by to ale chtělo více fotek z různých úhlů, např. zdola, a zaměřit se na detaily :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 12:29 dana – identifikace raka
Fotka k příspěvku dobrý den, na výletě na východní Slovensko jsem našla v řece malého ráčka, raka jsem si vyfotila a pustila ho zpět, ale vcelku by mě zajímalo co je to za druh. jde to u takhle malých jedinců?
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 37x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1186-identifikace-raka