Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Jemeňák málo žere

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Jemeňák málo žere
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 07:59 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: Luboš
Starý "vyšumělý" UVB vliv mít může, ale nejspíš se to projeví daleko horším způsobem, než jen nežravostí. Zkus mu nabídnout i jiný druhy hmyzu, než obvykle. Taková čerstvá vypasená moucha může bejt pro chamíka vítanou lahůdkou, nějaký ten motýl či luční kobylky taky. Chamík ze zvědavosti dokáže sežrat i menšího slimáka.
Nabídni mu i nějaké zelené krmení. Můj s oblibou žere čínské zelí, pokrájené na drobno, občas uvítá i malou kostičku přezrálé meru%nky, nebo tenký plátek z melounu, případně jahody. Občas žere i kousky hroznového vína (kuličky podle velikosti půlím, nebo čtvrtím, ale jednou spolkl i celou).
Ještě dej vědět, kdy jsi ho přestěhoval do nového bydlení - změna prostředí taky může mít nějakou dobu negativní vliv na "spotřebu". Nežral už před přestěhováním, nebo přestal žrát po něm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 18:08 Luboš Re: Střelec
Mohlo by to být u mě ,že měl už rok starou uvb ŽÁROVKU ? já vím stydím se ,ale už má nové terárium a nové světlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 14:20 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: Luvr
Muj Strašík taky poslední dobou moc nežere. Dává přednost zelenýmu a spotřeba hmyzáků je spíš zimní, čemuž odpovídá i interval vyměšování. podle některých zdejších profíků může mít jemeňák "zimní útlum" dvakrát do roka, což by zhruba sedělo. Problém mýho zvířete je občas rozmlsanost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2014 07:46 Luvr – Jemeňák málo žere
Ahoj potreboval bych poradit ,poslední dobou mi chamik žere hrozne málo, myslel jsem ze je to malím terariem bylo vysoké jen 65cm,je mi hamba ale žil v něm skoro rok, ted uz ma 120cm a myslel jsem ze to je tím ale nezlepsilo se to možná ještě horší , sežere tak. Jedno saranče za dva dny .je pravdou ze sem tam měl uvb ŽÁROVKU celej rok ale dnes dojde vybojka .teplo ma nahoře 30 stupňů ,vodopád nemám ,dole rašelina pisek,větrání dole 60x5 cm nahoře 45x60 cm.
Terárium je 120x60x60
Omlouvám se za chyby ale pisu to z mobilu
Díky za jakoukoli radu

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 62x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1212-jemenak-malo-zere-