Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Cirkulace vzduchu v teráriu

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Cirkulace vzduchu v teráriu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 23:39 Muž Flutter [27] Re: fajfmen
Díky Vám oběma. Snad se u nás bude agamám líbit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 22:34 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Flutter
Řekl bych, že máš naprosto ideální prostorovou dispozici. Jak řekl Pogona, mnozí mohou jen závidět palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.08.2014 21:37 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Flutter
Takové odvětrání terária bude OK ;-) jiní by Ti ho mohli závidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2014 21:36 Muž Flutter [27] Re: fajfmen
Fotka k příspěvku Ahoj, díky za reakci. Okno je vpravo od terária cca 1m vzdálené, v kolmé stěně. Pro lepší přehled přikládám schematický plánek (sice každá stěna v jiném měřítku, ale pro představu by měl stačit). Boční větrání terária je tedy z opačné strany, než je okno. Za stěnou s teráriem jsou sousedi. Tam, kde je teď terárium, stál dřív stůl a při sezení u něj nebyl nikdy pozorován pohyb vzduchu ve smyslu průvanu (na rozdíl od stolu pod oknem, kde mi v zimě tekl ledový vzduch přes ruce). Obecně v tomto pokoji průvan není nikdy. Okno je orientované na východ do ulice. Teplota v místnosti v zimě tak 15-20, v letních vedrech běžně i přes 30 stupňů.

Nenapadá mě, co ještě by mohlo mít onen primární vliv. Z nábytku je v pokoji v podstatě jen pohovka a televize, jinak prázdno. Podlaha plovoucí, stěny bílé, okno plastové.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2014 22:59 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Flutter
Sice se dobře ptáš, ale tak tím stylem - figuruje zde něco mimo terko, to něco má primární vliv... no ale my nevíme co to je.
Základ větrání terka jako takového je k přečtení a prohlédnutí si už např. v Teraristice Wergner/Wergnerová z půlky osmdesátek, to je nadčasové, zde jde ale právě o faktory mimo to, které asi budeme řešit... např. kde je vůči terku nejbližší okno a na jakou stranu je orientované? Čistě pro začátek vypiš aspoň je ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2014 01:34 Muž Flutter [27] – Cirkulace vzduchu v teráriu
Zdravím vespolek,

Stavím terárium pro Pogony a momentálně mi nedá spát otázka umístění výhřevu vůči větracím otvorům. Terárium bude široké 180cm, ve stropě u zadní stěny dva větrací otvory 8x80cm (tedy téměř přes celou délku) a v levé boční stěně dole otvor 8x40cm. Vytápět budu výbojkou SunLux UV 50W, kterou bych rád umístil vlevo cca 30-40cm od boční stěny. Mám ale strach, že veškerý zleva nasátý čerstvý vzduch hned odejde vzhůru, kde bude "komín" teplého vzduchu kolem výbojky. V pravé části by pak výměna vzduchu byla minimální. Nebylo by lepší s přísunem čerstvého vzduchu zleva umístit výhřev doprava, kvůli lepší cirkulaci vzduchu v celém teráriu? Rád bych od zdejších odborníků dostal odpověď, že to moc řeším a že s topením vlevo to bude OK, ale samozřejmě budu rád za každou radu ověřenou praxí :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 100x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1228-cirkulace-vzduchu-v-terariu