Zdravím,
včera sa ku mne dostala po rôznych okolnostiach mladšia Brachypelma Smithi. Vzhľadom na to, že je to môj prvý vtáčkar v živote, a chcel by som aby nič nestrádal a prežil mu mňa fajn život, obraciam sa na vás z nejakými radami ohľadom jeho chovu.
Viem, že na nete je inštruktáží nadmieru (až z toho mám trošku guláš:/)no veľmi sa v tom nedopátram, ako identifikovať jeho aktuálne správanie.
Pripájam foto terárka. Je tam rašelinový substrát, kokosový úkryt, napájacia miska, a cvrčok (cestou mi uhynul:/, no dal som ho tam aj tak,ale zatiaľ sa ho nedotkla:/, v týždni kúpim ďalšieho)
Včera bola veľmi živá, no dnes sa skoro vôbec nehýbe. Misky z vodou sa zatiaľ nedotkla(a trošku ťažšie sa drží na skle, čo som čítal môže byť znakom dehydratácie???)
Trochu som ju dnes vyrušil, a pod sebou mala jemný povlak z pavučín, čo vraj môže byť znakom prípravy na zvliekanie?? Tak už sa jej radšej vôbec nedotýkam, dúfam že sa jej tým vyrušením nemohlo niečo stať???:/, pokiaľ sa naozaj ide zvliekať.
Ďakujem za akékoľvek rady,a pardon za ustráchané otázky typu "mamička prvorodička"