Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Pískající výbojka SunLux

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Pískající výbojka SunLux
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 22:50 Shamlieth
Díky za reakci ;-)

Kdyby to byla obyčejná žárovka "za pár korun", bez velkého přemýšlení bych to tak udělala. Při hledání na netu jsem ale našla obdobné stížnosti na konkurenční výrobce výbojek a diskuzi nad tím, že to vlastně může způsobovat více věcí či kombinací věcí a nejenom výbojka jako taková. Bohužel tam není uveden žádný závěr, čím to bylo, nebo alespoň co pomohlo.

Proto se raději nejdřív ptám, jestli s tím náhodou někdo nemá zkušenosti osobní či z doslechu (a/nebo není elektrikář, ideálně z Prahy :) ), než počínajíc výbojkou začnu jeden po druhém odesílat komponenty na reklamaci a doufat, že to bylo právě v jednom z nich a ne třeba nějakou kombinací nebo něčím úplně jiným.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.10.2014 22:47 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Shamlieth
Prostě ji vyndej a nahraď jinou. Bude-li pískání pokračovat, máš závadu v mašině. Je-li tato ještě v záruce, reklamuj ji. A když Ti obchodník řekne že je pískání normální, tak mu tu věc vraž kam slunce nesvítí, s doporučením ať si takový krám instaluje doma sám a nejlépe v ložnici... Je to defekt, nežádoucí věc a Ty ses o to neprosila! Co jiného poradit? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2014 21:05 Shamlieth – Pískající výbojka SunLux
Ahoj,

v pouštním teráriu se třemi agamami vousatými používáme výbojku SunLux UV PAR 30 (50W) a předřadník Tridonic 35/50. Hned po zapojení ale výbojka začala pískat vysokým tónem a nepřestala ani po několika hodinách. Prodejce nás ujistil, že výbojky občas pískají, ale že to s časem přejde. Doma ji máme měsíc a půl a každý den běží 13-14 hodin v kuse a po zbytek dne je vypnutá. Dodržujeme tedy doporučení, že výbojka by neměla být zapnutá po dobu kratší než 4 hodiny. Bohužel pískání stále pokračuje. Když večer utichne ulice, je to slyšet i přes sklo z terárka a velmi hlasitě při vlezení do terárka, např. při úklidu. Agamám to, zdá se, nevadí a ani nijak na zapnutí či vypnutí výbojky nereagují (kromě toho, že se přemístí na nahřátí :)).

Ráda bych se optala, jestli máte někdo s výbojkami zkušenosti, či zdali můžete přispět nějakou radou. Kupovat novou a tuto posílat na reklamaci jen tak naslepo se nám nechce, abychom pak neskončili se dvěma pískajícími výbojkami a zamítnutou reklamací s tím, že pískání je normální.

Díky.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 81x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1250-piskajici-vybojka-sunlux