Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Terarium 90x50x50

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Terarium 90x50x50
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2014 19:19 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jirka
No ani neolizoval, reagoval jsem na dotaz co do (možného) terka situovaného na výšku předělávkou z jakési vitríny v prima výklenku. Zmíněný už v tomto vláknu ale není, voloviny jsou průběžně promazávány, čili je dost možné že jsem se v rychlosti procházení témat překlikl a ťuknul na tvůj příspěvek místo toho jemuž bylo zmíněné určeno (při tom kvantu se to občas stane - ne že by to pro mě byla omluvenka) Pardon X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2014 07:08 elegans1 Re: Jirka
Když něco chci,tak si to seženu.Chce to jen trochu iniciativy.V česku seženeš skoro všechno a co není tady,dá se sehnat ze zahraničí.Není problém si něco domluvit v Hammu,sehnat někoho,kdo tam jede a za ochotu mu dát třeba tisícovku.Rázem můžeš mít všechno,co se na světě chová.Pokud budeš čekat,co ti kdo navrhne a co seženeš za rohem baráku,nebudeš mít nikdy nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2014 19:00 Jirka
Fotka k příspěvku elegans1 - já vím, že je to otravné, ptát se na to samé dokola, znám to z jiných for, ale nenašel jsem co jsem hledal, proto jsem založil nové vlákno.Jedno podobné téma tu je, dokonce skoro stejné rozměry, ale ještěři v něm vypsaní jsou pro mě nesehnatelní.

fajfmen - že ty jsi při psaní toho komentu olizoval žáby? smich normálně jsem se zeptal, co krom gekončíku nočních,kteří se mi mimochodem moc líbí a chtěl bych sledovat jejich chování ve skupině, by se dalo v takových rozměrech chovat, s ohledem na to, že to je z osb desek a tak tam nechci ještěra, který potřebuje vyšší vlhkost.Podle toho, co píšeš, mě máš za 13. letého fracka, který chce být in u kamarádů a zítra si pujde koupit ještě nebo hada podle barvy a pak bude řešit terárko. Jestli je to tak, tak se pěkně pleteš, ale budiš, názor na mě z jednoho komentu ti brát nebudu.Mimochodem psa jsme měli taky, fenku Kavalír King Charles španěl, která se dožila 12 let, takže o nějáké zodpovědnost za zvířata mi neříkej.Než jsme si minulý rok pořidili agamu, taky jsem minimálně 2 měsíce seděl na netu a sbíral info pak zařizoval terárko a nakonec zajel k chovateli.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 22:12 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Střelec
Vzhledem k tomu, že dle statistik jen v USA bručí přes dva miliony lidí v base (čili téměř dvojnásobek populace naší matičky stověžaté Prahy, tam ale sestávající téměř výhradně z úchylů a hovad), nedivím se už v podstatě ničemu. Vědom si navíc faktu, že jde jen o odhalený vrcholek ledovce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 07:48 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: fajfmen
Problém je, že mezi "dekorativní módní doplňky" u řady lidí patří i děti, nejn zvířata :-( .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2014 20:21 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jirka
Dej si tam míšeňský porcelán. Ten udělá dojem na věci znalé návštěvy a přitom mu bude putna že se na něj léta práší a pro tebe vlastně představuje jenom momentální módní trend!

Krucinál, buď tě zajímají zvířata a máš je rád, v kvantech snadno sehnatelné literatury sis o nich nastudoval (hlavně o těch pro tebe racionálně dostupných a chovatelných druzích které ti padly do oka) první poslední, na detaily se poptal na netu - pak vytvořil pro ty živé VNÍMAJÍCÍ BYTOSTI důstojné životní prostředí, klidně kvůli tomu předělal půlku kvartýru a teprv následně si pořídil JE (!) s vědomím, že oni tvorové na tobě budou po dalších XY let své existence plně fyzicky i psychicky zcela závislými a ty se jim podle toho budeš muset samozřejmě věnovat (když dotáhneš domů štěně, taky do budoucna počítáš s každodením venčením na hodinu ráno a pak alespoň v podvečer, bez ohledu na roční dobu plus že se ti nechce vstávat, prostě na furt, nemluvě o haldě dalších starostí... Nebo snad ne?) - oni narozdíl ode tebe nedostali nikdy na výběr, o pochybné "privilegium" dělat bytovou dekoraci se rozhodně neprosili a radši by si někde pobíhali po lese anebo poušti, takže je na tobě jako chovateli vykompenzovat jim že se bez vlastního přičinění a proti veškeré své přirozenosti ocitli na úplně jiném kontinentě a v diametrálně odlišném zeměpisném pásmu, jak jenom se dá.
Pořídíš si zvíře? Okamžitě za ně přebíráš plnou zodpovědnost na celý zbytek jeho života. Ne za cool věc stylu "Páč to má od fotra doma největší frikulín Wenca z High School, co má nejmíň milion přátel v ksichtoknize" (čili debil oznamující celé planetě i kdy se jde vyčůrat a neb je mistr světa amoleta, každičký jeho prd je nesmírně důležitý pro fungování vesmíru... a inn "fau-véčko" je ve jméně nezbytnost) ale za tvora s vlastním vědomím a emocemi.

Tahle snobská móda pořídit si do exteriérově vhodné prosklené vitríny dekorativního plaza (bez znalostí životních potřeb plazů) je už vážně únavná :-O

Hele, že se ptáš je dobré a hovoří to ve tvůj prospěch (čili mou dost příkrou reakci neber jako navážení do tebe), jde ale o princip - po důsledném zvážení všech pro a proti opravdu CHTĚNÉMU zvířeti zařídím podmínky nebo od svého záměru v zájmu toho tvora ustoupím. Začít z opačného konce spektra je vážně jen zadělávka na malér (pro tebe jen možná, pro to zvíře určitě) ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.10.2014 08:39 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: elegans1
Za ty léta už sis moh zvyknout, že tu dost lidí pořizuje zvířata "k nábytku" a ne obráceně. Kdyby to terárko bylo na stojato, šel by do něj chamík...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 20:05 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: elegans1
ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.10.2014 18:51 elegans1 Re: Jirka
Tyhle nekonečné otázky nechápu.Ne netu máš miliardy fotek zvířat,tak snad víš,co se ti líbí,ne?Kdybys napsal líbí se mi Uroplatus giganteus,je pro mě vhodný,tak by to byla jiná.Přece tě u výběru zvířete nikdo nemusí vodit za ručičku,ženskou sis asi taky vybral sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 16:20 Jirka – Terarium 90x50x50
Zdravím, budu dělat druhé teraium o těchto rozměrech a přemýšlím, co do něj.V prvním žije samec agamy vousaté.Terárko bude z osb desek, takže zvažuju ještěra, který žije v sušším prostředí.Napadl mě gekončík noční (skupinka 1-3) .Líbila by se mi i užovka červená, bohužel, přítelkyně by hada asi nedala smich Proto prosím o nějákou alternativu k tomu gekončíkovi.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 180x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1252-terarium-90x50x50