Dobrý večer, včera jsem si přivezla domů sklípkana (nejspíše adultní samici B. vagans) od paní co o sklípkanovi vůbec nic nevěděla (sklípkan byl dědictví) inzerát byl vložen 9.3.2017 sklípkana jsem tedy koupila už jen proto že jsem chtěla aby alespoň u mě měla hezké bydlení koupila jsem ji i s teráriem ve kterém byl substrát seno kusy plat od vajec (jako se dávají cvrčkům a červům) dále byla v teráriu miska (hluboká skleněná miska bez vody jen s pískem míseným s mrtvýma cvrčkama stejně jako substrát přeschlý a mísený s mrtvýma cvrčkama) dále jsem v teráriu objevila "něco" co vypadalo trochu jako kámen ovšem po bližším zkoumání mi to přišlo jako vysušená žába a měla jsem pravdu po chvíli jsem ucítila zápach (paní mi dále řekla že na zahradě chytla ještěrku a protože nevěděla co takový sklípkan žere hodila nebohou ještěrku k sklípkanovi sklípkan ovšem ještěrku nezkonzumoval a tak měl spolubydlící) zakoupila jsem tedy sklípkana v teráriu v děsném stavu (viz foto) a ještěrku kterou jsem ještě ten den vypustila na zahradu (ještěrka obecná samice) můj dotaz spočívá v tom že se mi nezdá zadeček sklípkana přijde mi to jako plíseň ale nejsem si jistá proto se ptám Vás jako co Vám to přijde ? (Sklípkanů mám více ale ti jsou od chovatele a jsou v pořádku) přikládám foto terária před desinfekcí a po vyklizení a zařízení + foto zadečku.Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 160x