Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Maskovanie medikamentu v potrave

 

NápovědaFórum » Hadi » Chov 

+ přidat příspěvek
Maskovanie medikamentu v potrave
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2015 21:04 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: alterationx
Ok, špatně napsáno, špatně pochopeno - že něco neumí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2015 19:00 Muž alterationx [82] Re: Nessy
On to možno robí, ale asi nie moc často. Asi majú široký záber, čo je dnes populárne, ale vyslovene na plazy sa asi nešpecializujú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2015 10:32 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: alterationx
Aha, no to je pěkně na prd, když veterinář neumí přiznat, že něco nedělá no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2015 19:21 Muž alterationx [82] Re: Nessy
No áno, lenže oni mi v telefóne povedali, že nie je problém, že plazy aj jaštery tiež robia. Tak asi tak. Nevadí, zatiaľ sa podarilo a potom uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2015 19:06 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: alterationx
No tak když jsem ti to psala, tak mě ani nenapadlo, že bys šel k obyčejnému veterináři. Já taky nechodím např. na pediatrii, když mi něco je, ale jdu za tím, kdo to s mým problémem umí...
Ale tak hlavně, že se povedlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2015 18:22 Muž alterationx [82] Re: Nessy
Tá rada ísť k veterinárovi je dobrá, ale odradilo ma to, že keď som tam bol prvýkrát, tak mali dosť problém, že ako im to podať, mali iba pastu s vysokou koncentráciou flubendazolu a dievčina to odmeriavala do asi 5 alebo 10 ml striekačky a chcela nabrať 0,1 ml pasty a tu nariediť. Ako beriem, že keď treba pomôcť, že je dobré urobiť niečo ako nič, ale takýmto postupom sa to v žiadnom prípade nedá presne nabrať, však tam môže byť chyba ako prasa a potom to ešte riediť vodou a dávať z veľkej 5 ml striekačky do úst tak malému zvieraťu. A otvoriť ústa sa nakoniec podarilo dlhými nechatami ale bolo to značné trápenie. Takže som bol z toho trochu zaskočený, lebo keď niekto chce ošetrovať takéto plazy, tak by mal byť na to v prvom rade uspôsobený. Neviem ako na Slovensku ale v zahraničí bežne existujú účinné prípravky na odčervenie v nariedených suspenziách, ktorých odmeranie a nadávkovanie gekonom je určite výrazne presnejšie ako z pasty pre psa alebo prečo to bolo. A taktiež zohnať malé inzulínové striekačky nie je problém ani u nás, tak nebudem dávať dávku takémuto zvierať z 5 ml veľkej striekačky. Prístup bol fajn, nesťažoval som si, len mi to prišlo také akože keď neprší, tak aspoň nech kvapká. Preto som sa nakoniec rozhodol, že to skúsim dať zvieratám sám a použijem účinnú látku v suspenzii. Malej som to nakoniec musel podať aj tak do cvrčkov, lebo otvorenie úst je problém, nemal som na výber, ale väčšia dostala dávku do úst a viem, že som to urobil svedomito a dosť presne. Možno, že aj na Slovensku existuje veterina, kde sú viac prispôsobení na ošetrovanie týchto zvierat, ale nie je jednoduché liečiť tieto zvieratá, nie je to ako pes alebo mačka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2015 06:52 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: alterationx
A nebylo by lepší, aby ti pomohl veterinář, když se toho bojíš? Ten má i menší hadičky, než je konus stříkačky, tím pádem není nutno tu tlamku otevírat nějak moc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2015 15:39 Muž alterationx [82]
Tak táto metóda nie je veľmi vyhovujúca, je problém udržať väčšie množstvo tekutiny v cvrčkovi. Nedá neda sa do neho moc dobre nainjektovať a udržať to tam aby to nevytieklo. Pri väčšom zvierati a tým pádom väčšom cvrčkovi by to možno šlo, ale pri tých malých cvrčkoch je to fakt problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2015 12:21 Muž alterationx [82]
A samozrejme uvažujem o tomto spôsobe aj z dôvodu, že je to pre zviera, ktoré prijíma potravu menej stresujúce ako ho brať do rúk, držať ho a dávať mu do úst koniec striekačky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2015 12:12 Muž alterationx [82] – Maskovanie medikamentu v potrave
Ahojte. Prosím Vás nemá niekto skúsenosť s podávaním liekov pre jaštery v potrave? Budem potrebovať zopakovať nadávkovanie antiparazitika pre dva gekony. Problem je, že pri väčšej samici nie je taký problém podať túto látkú orálne priamo do úst, ale pri tej menšej je to naozaj ťažké, lebo váži iba 7 gramov a otvoriť malé ústa bez obav je naozaj dosť náročné. Uvažoval som nad tým, žeby som účinnú látku tenkou ihlou vstrekol do jedného alebo dvoch cvrčkov a dal jej ich zožrať, keďže v pohode prijíma potravu. Čo Vy na to, mohlo by sa to urobiť takto? Je mi jasné, že sorpcia účinnej látky v tele asi bude ovplyvnená, ale myslím si, že pokiaľ jedinec trávi normálne potravu, tak by to mohlo fungovať vcelku úspešne.
Reklama

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 99x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1340-maskovanie-medikamentu-v-potrave