Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Tvorba pozadí

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Tvorba pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2016 19:33 lulu
Tak jsem dala první vrstvu, teda myslela jsem, že to půjde mnohem rychlejš :-D jsem to dělala skoro 4 hodiny coze jsem se proklínala za ty úkryty co tam mám udělaný, protože to natřít zevnitř je pěknej opruz, radši ani nechci myslet kolikrát to tam ještě budu natírat. Obdivuju lidi co to natíraj přímo na ožužlaný pozadí, já to měla přejetý horkovzdušnou pistolí aby se to nedrolilo a super, drolící se polystyren si neumim představit natírat.
s33.postimg.org/…
s33.postimg.org/…
Ještě jsem pak dala jednu vrstvu na dno, tam jich víc dávat asi ani nebudu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2016 16:16 lulu
skvělý dík moc za rady ano na tu pryskyřici si asi netroufnu, četla jsem o tom, když jsem dělala pozadí do akvárka, že to je docela loterie, to míchání s tužidlem zda se to trefí nebo ne, tak asi zůstanu u lepidla na dlažbu, duvilaxu a laku. No ještě uvidím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 16:00 Muž Pasyok [37] Re: lulu
áno, môže byť :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 15:56 lulu
Super díky :-) můžu použít tohle?
www.obi.cz/…
jelikož můj 1kg kyblík lepidla vystačil tak akorát na zakrytí rohů a spár, tak musim koupit větší kalibr :-) a koukám, že tyhle práškový verze jsou proti předpřipraveným mnohem levnější, 1kg kyblík mě stál 130 kč a tady je 25 kg za 199 kč, což už je dost rozdíl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 12:57 Muž Pasyok [37] Re: lulu
Ahoj, takže pekne zaradom sa ti posnažím odpovedať.
1. vrstvy urob aspoň 3, aby to bolo dostatočne pevné a hrubé a pokryla sa 100% celá plocha pozadia (pri jednom nátere je na 99% isté, že zopár malých nezakrytých miest ostane a cvrčky a iná háveď vedia tieto slabiny využiť)
2. farba nie je podmienkou, stačí nanášať piesok, ten najlepšie drží s duvilaxom, odporúčam 2 vrstvy, pretože zo samotného lepidla na dlaždice ľahšie odpadáva.
3. lak nie je podmienkou, ale zaistí dlhšiu životnosť pozadia (na piesok rozhodne matný lak) a vodovzdornosť, pretože samotné lepidlo a duvilax pozadie pred vlhkosťou neuchránia.
4. pre najväčšiu odolnosť voči vlhkosti a zničeniu je epoxidová živica.

Stačí dodržať princíp: 1. podklad (napr. polystyrén),2. lepidlo na dlaždice (3 a viac vrstiev) a potom sa to už dá rôzne kombinovať podľa účelu a požadovaného vzhľadu pomocou krycieho materiálu (piesok, kamene, kôra...), duvilaxu, laku, farby, živice... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 10:44 lulu
to lepidlo mám tohle
www.obi.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 10:33 lulu – Tvorba pozadí
Zdravím, měla bych dotaz ohledně tvorby pozadí. Na netu je všude spousta návodů, ale pár věcí mi není jasných. Dělám vlhký pozadí pro gekony. A jde mi o ty vrstvy nátěrů. Hrubou stavbu z polystyrenu mám hotovu. Teď chci nanášet lepidlo na dlaždičky a vrtá mi hlavou proč nestačí jedna vrstva? Všude v návodech je 3-5 vrstev, to je nějak jako kvůli nepropustnosti nebo proč? Nejde prostě udělat jednu vrstvu a na ní nalepit písek, kůru a podobně? Nebo jak s barvou? Musím to barvit potom? Jelikož chci mít na stěnách písek nebo tu kůru, prostě nějaký přírodní materiály, tak mi přijde zbytečný to barvit? Když stejně barva nebude vidět? Nebo to stačí nalepit jen nějakým lepidlem? A pak to ještě něčím mám přetřít? Lakem nebo něco? V těch vrstvách dost plavu a chci to udělat správně :-) což jsem si všimla, že na tom lepidlu na dlaždičky co mám je napsáno, že se nemá používat ve vlhkym prostředí, což mi teda přijde dost divný, když je to určený do koupelen a tam je pořád vlhko :-/ proto se to pak má ještě přetírat barvou nebo lakem?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 41x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1405-tvorba-pozadi