Můj sen je krásný - základem je roh místnosti obložený břidlicí, kde je na stupínku vložené akvárko - aspoň 250 l. A pod ním a kolem něho hromady zajímavých popínavých kytek. Mezi nima pár želviček (asi Klapavky pižmové), sem tam barevná žabka a několik čile pobíhajících ještěrek (anolisů), kteří se rádi vrací do tohoto prostoru, tak rádi, že je není třeba nijak dávat za sklo.
Kdybych mohl ještě trochu přitvrdit, tak to celé zvedněme o 40 cm do vzduchu a udělejme prostředkem pokoje malý potůček šíře pokoje s mostkem uprostřed, tak aby to ta havět mohla podplavávat sem a tam půlkou bytu. A jak jsem kdesi viděl na fotkách, tak ještě nad hlavou provazový mostek po kterém by ti větší ještěři mohli chodit.
Druhý sen mám taky - ten je snad uskutičnitelnější, prosím o radu: dočetl jsem se, že lze udělat "terárko" tak, že se do velkého květináče dají tyčky, větve a kde co, vypadá to jako strom (případně zvrchu je druhý květináč zavěšený na stropě). Uvnitř běhá zvíře, které umí lozit po větvích, ale nevyleze z tohoto květináče. Sen je to proto, že jsem nenašel potvůrku, která by toto splnila - že by mohla šplhat po stromech, ale ne po zdi. V upravené verzi bych totiž chtěl nad moje akvárium na poličce dát na zeď několik větví a nechat v tom nějakou malou ještěrku běhat. Jen nevím, která by to snesla (mimo žárovku jen 20 stupňů, menší vlhkost) a neutekla - neudržela by se na zdi a netroufla si skákat do prostoru).
Tak, už to víte. Jestli poradíte, splníte mi můj sen.