Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

jak vylíhnout tartary

 

NápovědaFórum » Bezobratlí » Rozmnožování 

+ přidat příspěvek
jak vylíhnout tartary
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 00:05 Popelnice Re: Lubilu
Díky moc za odpověď, pomohla mi. Hlavně mně teda uklidnila co se týká lezení po plastu. Já je mám právě taky v kýblu od barvy. Dospělí mi po stěně nevylezou nikam, ale u mláďat jsem nevěděla (malá sarančata si vesele běhají i po naprosto hladkém plastu hlavou dolů, kde si dospělí ani neškrtnou). No jak to bude se švábaty v tom mém kýblu uvidím hned jak se mi podaří je rozmnožit. :)

A co máš pod nima? Lignocel? A jak vysokou vrstvu? A čím je krmíš? Ty moje potvory jsou nějaké vybíravé, dají tak akorát okurku a milují syrové brambory a sem tam tvrdý rohlík, ale to co milují cvrčci (kuřecí kosti, vločky, krmivo pro rybičky, gammarus), to ti moji švábi vůbec nejedí. Tak moc nevím co jim ještě podstrojit aby to měli trochu pestřejší (a navíc mám pocit že oni si tu pestrost občas zajistí obsahem nějaké té ootéky rozzureny ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2016 15:59 Žena Lubilu [0] - Ještěři – Tartar
Ti mi vyzaduji vice vlhkosti, ale zase aby to nebylo mokre ... v podstate je obden jen nezne poprasim rozprasovacem a vic se o ne nestaram, lihnou se jak divi. mam je v koupelne pod polickou, uz maji momentalne sve vlastni mikroprostredi, takze je ted vlhcim jen kdyz jsou naprosto susi ...

Lezou jen po takovem plastu, ktery neni ciste hladky. mam je napr. v kyblu od barvy (vycisten samo) a jeden jedost poskrabany zevnitr, tudiz se dostanou dost vysoko ... u druheho nevylezou nikam ... snad Ti to pomohlo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2016 09:16 Popelnice – jak vylíhnout tartary?
Ahoj, je tu někdo, kdo líhne šváby tartary? Vím že někdo je nechává v boxu a rosí celé proložky, ale to se mi moc nechce, protože spolu s ootékami jsou v důlcích i výkaly a bojím se že budou plesnivět a také smrdět. Zkoušela jsem je vybírat a inkubovat v krabičce s vermikulitem, ale ootéky se mi po čase stejně propadly a ztvrdly. Může to být zase z přemíry vlhkosti? Má někdo nějaký zaručený trik?

A kdyby se mi někdy přeci jen podařilo tartary rozmnožit, mám dotaz - lezou čestvě vylíhlá mláďata po plastu? V diskuzích jsem četla názory že samozřejmě nelezou, ale pak i názory že v klidu běhali všude. Možná záleží na tom jak hodně je ten plast hladký. Máte z tím někdo zkušenosti?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 36x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1412-jak-vylihnout-tartary