Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Dotaz ohledně Leguánka obojkového (Crotaphytus collaris)

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Dotaz ohledně Leguánka obojkového (Crotaphytus collaris)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2016 13:06 HonzaH – Dotaz ohledně Leguánka obojkového (Crotaphytus collaris)
Ahoj teraristi,

rád bych se zeptal na pár otázek ohledně tohoto krásného ještěra. Stránky zabývající se chovem jsem již pročítal, nenašel jsem však, zdali mohu chovat samice samostatně. Nejde mi o chov mláďat, z toho důvodu bych rád vynechal samce. Může mít toto řešení fatální následky jako zadržení snůšky? Rád bych znal váš názor na teraristy chovající skupinu se samcem bez úmyslu rozmnožování. Je to lepší pro samice?

Terárium, které mám připravené má rozměry 150d - 60š - 70v. Terárium bych rád zařídil výbojkami kvalitních výrobců, samozřejmě s vysokým podílem UV. Jelikož se jedná o mé první terárium, rád bych se zeptal na rozložení daného osvětlení a případnou wattáž u takového terária.

V neposlední řadě.. myslíte si, že je tento druh vhodný pro začínajícího teraristu? Rozhodně nejsem nerozvážný a zvíře do terária umístím, dokavaď si nebudu stoprocentně jistý. Jenom na terárium mám pro začátek 10kKč a v případě potřeby moc rád přidám.


Moc Vám děkuji za případné odpovědi.
Mějte hezký den pivo

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 22x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1428-dotaz-ohledne-leguanka-obojkoveho-crotaphytus-collaris