Přihlásit se TERARKA.NET »

užovka červená nežere a je „otevřená“

NápovědaFórum » Hadi  

+ přidat příspěvek
užovka červená nežere a je „otevřená“
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kacenka
Užovka je nakonec v pohodě. Veterinar nam rekl ze zacpana neni a ze kloaku ma taky v poradku. Ted se dokonce slikla. Zitra ji budu davat mysku tak snad uz ji sni. Ale stejne dekuju za rady. Podestylku uz jsem ji vymenila.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EffyMerillis
Ta drť je dobrá akorát k plžům (a tam je i ideální, rašelina se mi u nich neosvědčila, drť mi u nich neplesniví a nic mi z ní teda neroste), ale k plazovi bych to nedala. Doufám, že je žofina v pohodě?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Felix Re: Nessy
Když Lignocel začal před skoro 20-ti lety jako žhavá novinka na trhu, byl vynikající. Každý ho hned musel mít a komerční výsledek se obratem dostavil - ve formě brutálního propadu kvality. Na sklípkanářských webech jsme se (u pralesních druhů) doslova předháněli s fotkami desítek druhů různobarevných plísní a dokonce i poměrně velkých hub (!) co z toho rostly ;-)
Nedlouho poté se přidali chamíkáři... pak haďáci a dokonce i vousatkáři... na téma ucpaná bříška tímhle sajrajtem! Pozřený Lignocel zkrátka zabíjí, je to nejhorší myslitelný materiál na podklad! Mě už dobrých 16 let nesmí do domu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: kacenka1
Ahoj, dej potom vědět jak to s užovkou dopadlo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy Re: cadaverous
No prosím, to mě ani nenapadlo se kouknout na podestýlku - že v dnešní době diskuzí o čemkoliv si je člověk ještě schopnej koupit lignocel ne

Kačenka - krmíš v terku? Kdy jdeš k veterináři? Snad co nejdříve. Je to odborník na plazy? Jak se jmenuje? Myslím, že jsem i četla něco o koupeli, pokud jdeš až někdy dýl, ale snad jdeš hned zítra.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kacenka1Re: cadaverous
Děkuju moc za informace.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - cadaverous Re: kacenka1
Kokosové vlákno = lignocel. Takže je to pravděpodobné. Tudíž alespoň prvotní opatření jsou vyhození podkladu a nahrazení například rašelinou. Druhotné a důležitější, návštěva ODBORNÉHO veterináře. Žádného petkaře co o plazech nic neví, protože bude možná nutná operace pro uvolnění střev.
Lignocel má nepříjemnou vlastnost. A to takovou, že se zapichuje ve střevech zvířat, čímž se usazuje a bobtná. Časem se tam navalí tolik materiálu, že se střeva prostě ucpou. A je to celkem velkej problém. Zvíře na to klidně může zemřít.
Tudíž čím dříve dojdete k veterináři, tím lépe.
NICMÉNĚ DIAGNOZA PŘES INTERNET NEMUSÍ BÝT PŘESNÁ A MŮŽE TO BÝT I NĚCO JINÉHO. ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kacenka1Re: cadaverous
Ma tam dany kokosovy vlákno a na ta kamenna "policka" je popískovaná. Uz je objednana k veterinari tak doufam ze to nebude nic vazneho :(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - cadaverous
Muze mit ucpana streva, tudiz je takto "nadmuta" u konecniku.
Co to je za substrat? Lignocel? To by tomu totiz odpovidalo. Nejblbejsi substrat vubec.
Tudiz okamzite k veterinari co se specializuje na plazy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: kacenka1
Mazej s ní k vetovi, tohle vážně není normální vzhled, nebo něco obvyklého a notoricky známého, co by pokec po netu vyřešil...
Vizáž zvířete je alarmující, rozhodně se na ně musí mrknout kvalitně vybavený odborník!
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KacenRe: Nessy
No tlustá je jenom dole nahoře je právě úplně normální. To mě ani nenapadlo že by to mohla být falešná snůška díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy Re: kacenka1
Jestli nemá vajíčka, tak je teda strašně tlustá... Nevím, jestli je u užovek možná falešná snůška, ale je to divný.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kacenka1 – užovka červená nežere a je „otevřená“
Fotka k příspěvku Mám užovku červenou je to samice a už asi 3 týdny nežere. Navíc leží a je „otevřená“. Je možné že čeká na páření? Nebo co by jí mohlo být? Přikládám fotografii a prosím o radu.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 121x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1436-uzovka-cervena-nezere-a-je-%E2%80%9Eotevrena%E2%80%9C