užovka červená nežere a je „otevřená“
1 26.11.2016 15:29 kacenka Užovka je nakonec v pohodě. Veterinar nam rekl ze zacpana neni a ze kloaku ma taky v poradku. Ted se dokonce slikla. Zitra ji budu davat mysku tak snad uz ji sni. Ale stejne dekuju za rady. Podestylku uz jsem ji vymenila.
Ta drť je dobrá akorát k plžům (a tam je i ideální, rašelina se mi u nich neosvědčila, drť mi u nich neplesniví a nic mi z ní teda neroste), ale k plazovi bych to nedala. Doufám, že je žofina v pohodě?
Když Lignocel začal před skoro 20-ti lety jako žhavá novinka na trhu, byl vynikající. Každý ho hned musel mít a komerční výsledek se obratem dostavil - ve formě brutálního propadu kvality. Na sklípkanářských webech jsme se (u pralesních druhů) doslova předháněli s fotkami desítek druhů různobarevných plísní a dokonce i poměrně velkých hub (!) co z toho rostly
Nedlouho poté se přidali chamíkáři... pak haďáci a dokonce i vousatkáři... na téma ucpaná bříška tímhle sajrajtem! Pozřený Lignocel zkrátka zabíjí, je to nejhorší myslitelný materiál na podklad! Mě už dobrých 16 let nesmí do domu
Ahoj, dej potom vědět jak to s užovkou dopadlo.
No prosím, to mě ani nenapadlo se kouknout na podestýlku - že v dnešní době diskuzí o čemkoliv si je člověk ještě schopnej koupit lignocel
Kačenka - krmíš v terku? Kdy jdeš k veterináři? Snad co nejdříve. Je to odborník na plazy? Jak se jmenuje? Myslím, že jsem i četla něco o koupeli, pokud jdeš až někdy dýl, ale snad jdeš hned zítra.
Kokosové vlákno = lignocel. Takže je to pravděpodobné. Tudíž alespoň prvotní opatření jsou vyhození podkladu a nahrazení například rašelinou. Druhotné a důležitější, návštěva ODBORNÉHO veterináře. Žádného petkaře co o plazech nic neví, protože bude možná nutná operace pro uvolnění střev.
Lignocel má nepříjemnou vlastnost. A to takovou, že se zapichuje ve střevech zvířat, čímž se usazuje a bobtná. Časem se tam navalí tolik materiálu, že se střeva prostě ucpou. A je to celkem velkej problém. Zvíře na to klidně může zemřít.
Tudíž čím dříve dojdete k veterináři, tím lépe.
NICMÉNĚ DIAGNOZA PŘES INTERNET NEMUSÍ BÝT PŘESNÁ A MŮŽE TO BÝT I NĚCO JINÉHO. ;)
Ma tam dany kokosovy vlákno a na ta kamenna "policka" je popískovaná. Uz je objednana k veterinari tak doufam ze to nebude nic vazneho :(
Muze mit ucpana streva, tudiz je takto "nadmuta" u konecniku.
Co to je za substrat? Lignocel? To by tomu totiz odpovidalo. Nejblbejsi substrat vubec.
Tudiz okamzite k veterinari co se specializuje na plazy.
Mazej s ní k vetovi, tohle vážně není normální vzhled, nebo něco obvyklého a notoricky známého, co by pokec po netu vyřešil...
Vizáž zvířete je alarmující, rozhodně se na ně musí mrknout kvalitně vybavený odborník!
No tlustá je jenom dole nahoře je právě úplně normální. To mě ani nenapadlo že by to mohla být falešná snůška díky.
Jestli nemá vajíčka, tak je teda strašně tlustá... Nevím, jestli je u užovek možná falešná snůška, ale je to divný.
0 11.11.2016 18:52 kacenka1 – užovka červená nežere a je „otevřená“
Mám užovku červenou je to samice a už asi 3 týdny nežere. Navíc leží a je „otevřená“. Je možné že čeká na páření? Nebo co by jí mohlo být? Přikládám fotografii a prosím o radu.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 121x