rady s pagekonem řásnatým
Ahoj ty moučňáci nebudou to pravé, asi ti je ani nebudou moc žrát. Je potřeba mít cvrčky potřebné velikosti a třebas i octomilky.
Chtělo by to dopředu o chovu a krmení něco nastudovat....
0 25.09.2018 20:33 TomasZuffa Dobrý deň chcel by som začať z chovom pagekona riasnateho a potrebujem vedieť či ho je možne krmiť múčnymi červami alebo iba cvrčkami
proč všechno co pár dnů omývat a dezinfikovat?Nestačí každý den posbírat trus a jednou za čas umýt přední sklo?Nějak si neumím představit třeba 2x týdně mýt a dezinfikovat všechno třeba jen od leachianů.
Zdravím,
masožravku jako třeba mucholapku podivnou sice do terárka dát můžete, ale pagekon spíš zničí ji, než že by ona ublížila jemu...
Mušky jste si nejspíš zavlekl s rašelinou, příště ji zkuste nejdřív upéct v troubě.
Pokud neplánujete opravdu bio terárium s kulturou chvostoskoků, budete muset trus odklízet manuálně (nejlepší je jednou za x dní pagekona dát do boxu, vše vyndat, omýt, vydezinfikovat a vrátit zpátky).
Pro všechny noční gekony (20+) používám jako osvětlení červené led pásky. Noční osvětlení je pro ně rušivé, ale pár hodin pro pozorování snesou.
Zdravím všechny,
Potřeboval bych radu ohledně malých černých mušek. Začaly se v terárku vyskytovat cca před týdnem. Něco málo jsem zjistil na netu oč jde ale napadá mě pár otázek. Jako dno je jsou použity dvě vrstvy. Spodní lignocel a vrchní cca 5cm terarijní rašeliny. V terárku zasazené dva tchýniny jazyky do květináčů a jedna bromelie(zavěšená) Za odpovědi budu vděčný.
1.Je možné dát do terária k pagekonovi řásnatému nějakou masožravku, která by se postarala o ty mušky a nevadila mu?
2.Jak čistíte dno terárka od trusu? Má tam dost větví a tak mi to přijde dost složité.
A ještě jedna otázka mimo mušky.
Jaká barva nočního osvětlení je ideální?
Předem všem děkuji
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 66x