Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

výběr substrátu

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek

Zápis příspěvků povolen všem registrovaným uživatelům - upravit práva

výběr substrátu
0   01.02.2021 21:11 skliba001 Re: Landvir
Neber to nijak zle, myslím, že na složení podloží nemá až tak vliv velikost terária, pro danou skupinu je velikostně minimálně dvojnásobné (když nepočítám, že mohou lozit i po patře, protože stěny jsou dostatečně hrubé i pro nožky dospělců). Jinak cvrčci dostávají dlabanec právě proto, aby tam nechcípali hlady a měli motivaci vylézt, případné rozmnožení mi nijak nevadí, pokud by měli to štěstí a utekli z tera, kočka si má s čím hrát.
Jinak o zřízení rašelinového koutku jsem sice uvažovala, ale i misku s vlhkou rašelinou, kterou dostali (jak mi bylo porazeno) pro usnadnění vyměšování, dlouhodobě a ostentativně ignorují a radši se ráchají v bazénku, tak nevím, jestli to má vůbec smysl po funkční stránce, ale ano, to by mohlo pomoct přiblížit se přírodním podmínkám.

Jo a ještě jedna otázka, na kterou jsem nenašla odpověď - jak často je třeba obměňovat písek? Časové období? Ukazatele přílišné použitosti?
1   31.01.2021 06:41 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: skliba001
Ahoj a omlouvám se, že regauji až takto pozdě. No upřímně bych nic jiného než písek nevymýšlel. Mohla by jsi ho smíchat s trochou terarijní rašeliny, nebo ji dát jen do rohu terária. Bohužel neznáme bližší informace k chovu ani rozměry terária, tak se těžko radí. :-(
Co se těch cvrčků týče, buď je dávat v takovém množství, aby je pochytali, nebk do hluboké nádoby a nebo jim tam dát třeba kousek zeleniny a oni hladem sami vylezou.
Ať se daří a kdyby něco, tak klidně napiš. palec
0   26.01.2021 18:50 skliba001 – výběr substrátu
Ahoj všem ochotným poradit, chovám skupinu gekonů madagaskarských a uvažuju o předělání terária, současný setting je sice chovatelsky snesitelný, zvířatům neškodící, ale raději bych se aspoň trochu přiblížila přirozeným podmínkám, což čistě písečné podloží není. Co byste zvolili vy pro obyvatele suché/polosuché buše? A jak to půjde dohromady s živými cvrčky? Už teď mám pocit, že mají trochu problém je vylovit než se jim ty mrchy poschovávají. Z toho důvodu jsem vyhodila z tera i jedlovou kůru i aloi

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 27x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1586-vyber-substratu