Zdravím, chtěla bych poradit, jelikož jsem nováček.
Dovezli jsme si před týdnem, 4 měsíce starou Agamu Vousatou a bohužel nikde jsem na muj dotaz nenašla žádný podobný článek.
Nevím jestli je to stále stresem, ale naše Agama je strašně, líná? Je to samec, od chovatele byl zvyklý na rostlinnou i živočišnou stravu, ale nám tu skoro nic nežere, rostlinnou vůbec jestli si dá, tak si dá třeba jedno sarance nebo svaba za den, pokud vůbec.
A trvá to celý den, než od se "rozmysli" že by mohl něco ulovit

já mám z toho strach protože když ty sarancata například balím ve vápníku, a pak mu je hodím, tak on na ně jen kouká a třeba přes den, si vezme. Ale sarance do ty doby že sebe ten vápník "smyje", zkoušela jsem už všechno, sarancata, svabi, cvrcky, zophobasy, a nic. Snažíme se nebýt v místnosti jestli ho třeba nestresujeme my že nic nežere, ale i tak to nepomáhá, známá měla agamu a daleko menší než ten náš, a ten vymetl 5 cvrcku do minuty. Ten náš si dá jedno za celý den, a to mu lezou dokonce i po puse že by ji stačilo jen otevřít ale nic :( zkoušela jsem to i z pinzety a to nezájem už vůbec. Jinak není bazlivej nechá se pohladit, nikam neutíká, ani nikam nezaliza, právě naopak je to naše Keliška

a když přecejen něco sní tak se i vykadi. Myslíte že je to ještě stres z domu? Má pořád takový sedy podbradek, je mi jasný že ho něco štve ale nevím co, můj chlap Teda říká že to bude mít přirozeně ale já si to nemyslím. Snažíme se ho netahat, nechat ho v klidu,ale stejně nic

Máme terarko 120x50x50, UVB 10.0 Reptieye, budem ale kupovat silnější, někdo mi řekl že je to na nej slabé proto možná nechce jist? Vyhrev 75W, a zářivku Reptieye 30W. Dali jsme ho koupat (poradil chovatel) a vážili jsme ho měl zhruba 125g