1. Nemám chytré řeči, právě jsem prošel Tvoji prezentaci, kdy nejen, že máš velmi malé terárko pro chov tří gutátek, ale jsou dost překrmovány ( 3 myši jednou za cca 14dní ) jak máš v popisu pro velkou a po dvou myších pro mladé je moc, mláďatům stačí týdně myška, dospělákovi jednou za 14dní jedna myš.
To je prostě fakt!
2. Napsal jsem, že na plíseň to nevypadá, za tím si stojím, plíseň u hadů vypadá jinak. Je to však jen můj názor na "dálku" z fotky.
3. Právě z fotky Ti nidky, nikdo na 100% neporadí, to prostě nejde!
4. Nachápu, proč se tady na to ptáš, když jsi veterinární sestra a můžeš se poradit "v práci" - to mi hlava nebere.
5. Nechápu, jak můžeš chudáky gutky chovat v takovém "hrníčku" , právě se svým zaměstnáním,.....
6. Pokud had normálně žere, není "agresivnější" než obvykle, pak to sleduj a zatím nic nepodnikej, jen by jsi mu spíš uškodila.
Pokud se z toho plíseň nakonec vyvrbí ( do pár dní, by byl ten flek 5krát větší ), pak ano, léčba je podobná, jako kdyby byl napaden parazity.
Tzn. vše z terárka vyházet, vydesinfikovat ( ideálně nahradit novými dekoracemi ), nechat hada bez misky s vodou na novinách "na sucho", v teráriu mírně zvýšit teplotu o cca 3C než máš obvykle.
Nerosit, hada napájet tak, že mu dáš na pár minut jednou denně malou mističku s vodou.
A v poslední řadě bych nepoužíval hypermangan, ale obyčejný heřmánek. Má výborné desinfekčí schopnosti, rychle hojí a hlavně je to přírodní - tzn. hadův organismus nezatěžující léčba.
7. Stejně si ale myslím, že půjde do svleku