Téma bylo uzavřeno. Není možné přidávat další reakce.
Masařky pro chama

kdyz myslis frajo
To ano, ale "zpestření stravy" není hlavní strava - tu musí dostat 6krát do týdne a řádně obalenou v minerálech

vcelku jsi napsal to co ja(kdyz to neni hlavni potrava nemusi je sypat)..kazdy krmi jinak nekdo dava jen par crcku kazdy den nekdo jim da vetsi mnozstvi a pak jim jeden den neda nic (taky nekdo muze sypat minerali po kylech a nekdo jen trochu to zalezi na plno vecech)..chameleony jsem mel taky tak vim co muzou chytit a co ne..kazdy je jiny ,nekdo jim pomalu vyvari vse co do teraria da a to byva aji nekdy chyba..

Pokud dáváš mouchy jen na spestření a hlavní složkou potravy jsou crčci, pak obaluj jen je ...

dan999 tak sestřihni křídla na polovinu nebudou tolik lítat a bolet by jí to asi taky nemělo

no což o to ona sežere hravě střední saranče,,. ale mouchy dávám aby neměla stereotyp, ale nevím jestli i ty mouchy mám nějak obalovat. protože není problém je obalit ve sklenici s práškem, ale problém je ty mrchy do tý sklenice dostat, ono totiž docela i lítaj.
anebo sežeň mikro cvrčky a ty dej do terárka ve sklence od přesnídávky ( nevyskáčou ) a do ní nasyp minerály, a cvrci se v nich budou obalovat neustále

Dáš je do krabičky s práškem a zatřeseš

no dobře ale jak chceš ty mouchy obalit v prášku?
pukr napsal: .taky neni dobre davat na vse minerali
a to jsi se dozvěděl kde???

Chovám ještěrky dost let a nedovolil bych si podat jim něco neposypaný Roboranem, už jsi někdy viděl co se stane, při podávávní obden ??? Vynechat posyp se může tak 1krát v týdnu

jinak hrozí rachytida, měkká přilba u chamíků, a spousta dalších nemocí a komplikací...
ale nemusis kazdou mouchu sypat mineralama

)stejne je nemas jako hlavni krmeni a kdyz obalis cvrcky a budes to delat treba obden tak je to ok.taky neni dobre davat na vse minerali

Jenže z moučných červů nejsou masařky ne? Masařky jsou z masných červů. já zase slyšel že ty mouchy stačí nakrmit krví a prej to stačí tak nevím.
dan999 někde jsem četl že pomocí moučných červů(strčíš je aspon na 2 dny do minerálů) oni se tím nažerou a pak to tak dostaneš do chamika
Ahoj chci se zeptat.Konečně se mi asi po měsíci podařilo rozkrmit samici chameleona.Dávám jí občas masařky co se mi vylíhnou.Mě by zajímalo jestli taky někdo mouchama krmí a zda je taky nějak obaluje v minerálech.Když jí dám cvrčka tak ho ani z ruky ani z krmítka neveme, musí jí běhat po terku a ona si ho uloví, ale než se tak stane cvrček dost prášku sklepe.jak mám do ní dostat minerály?
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 805x