Pokud využiješ prostor tzn. použiješ větve, duté cihly, kameny, prolézačky apod. pak je to plně vyhovující pro skupinku 2*1, v párech se maculariusové chovat v pohodě dají, nevím, kde kolega vyčetl, že se to nemá ( nějaké už jsem přeci je odchoval ), moje dcera má párek maculariusů bezproblémově v pokojíku v teráriu 50*30*30. Důležité je, aby spolu byli co možná nejdříve ( ideálně od vylíhnutí ).
Jako podklad určitě písek a někde v teráriu něco vlhkého ( já používám rašeliník, je vlhký, nikoli mokrý,.. ).ˇŽárovku musíš vyzkoušet tak, aby pod ní bylo okolo 35C, každý má terárium na jiném místě ( u okna na slunci/ v tmavé části bytu ), vyrobené z jiných materiálů ( OSB, sklo, dřevo,.. ) a taky jinak situovaný dům ( na sever, jih, u lesa, v údolí, na kopci,.. ) a jinak "teplý" ( u řeky, ve městě, na kopci, v údolí,...) takže wattáž ti po netu poradí jedině Sybila,...u každého je jiná. Já např. ve stejných terárií doma používám v bytě 25W ( je v nich okolo 35C ) a na chodbě mám 75W ( a v teráriích mám sotva 30C ). Jinak pokud jsi z Phy zajeď si do Ládví, tam seženeš