Achatina a rostliny
květináč je uplná zbytečnost, zkousela sem to a dopadlo to tak ze kytku nechaly kytkou ale s kořena si poradily jinak , sežraly ji od spodu , mám zkušenost s břečtanem , pokud mají porád co do huby tak ho nesežerou.
Tak jsem před nedávnem zkusila odlomit kousek té africké kopřivy a zapíchnout k lopatkovci co má šnek v teráriu, ale ta chuděra vůbec neměla šanci stihnout zakořenit

Doufám, že z toho šnekovi nic nebude, ale zatím vypadá naprosto v pořádku a dál žere všechno, co dostane, tak mu tam asi dám celý květináč té af. kopřivy.
Asi napřed zkusím ten břečťan, ten mám zrovna doma a pak uvidíme. Když jsem tam poprvé dala lopatkovec tak jsem byla nadšená, jak se mu daří a jak to krásně zaplnilo terárko, šnek se má kam schovat... a najednou lopatkovec nebyl

Ty si dají rády kde co

Ještě mě dále napadá bromelie, krásně kvete a ze začátku si od ní drželi odstup, pak spali mezi listy u ní než jí taky sežrali

Zase to ale není tak drahá kytička, vlhko snáší a je u ní velká variabilita druhů

O břečťanu v terárku jsem četla často, ale nevěděla jsem, jestli si ho achatiny taky občas dají. Děkuji za radu

Můžeš zkusit i břečťan. Ty jsou sice jedovaté, ale u mých achatin to nějak nevadilo. Jen ho žraly míň, ale po čase taky padl za vlast

Dobrý den,
máte někdo zkušenost s africkou kopřivou u achatin v terárku? Nebo nějakou jinou rostlinou, kterou sežerou? Kromě lopatkovce - ten už padl

Ahoj, já chovala achatiny 5 let a ty moje zbožňovaly naklíčené proso. Normálně si naklíčíšš proso, jako o Velikonocích, aby bylo vysoké alespoň 10 cm, a pak to i s talířem dáš do terárka. Achatiny se v tom vyřádí a moc to nežerou.
To není třeba.
Zkuste některou z rostlin v odkazu a uvidíte.

uz se stym pomalu smiruji
Hele, smiř se prostě s tím, že achatiny drží bodovou dietu - co vidí, to zbodnou
A hlavně to zelené

tak tu uz tam mam ale to neni vono
ziva je ziva
Umělá?

tak tak pochopil
ja jsem chtel vedet jestli je nejaka rostlina ktera nesmakuje snekum nebo jim odola

jizat napsalto mi moc pomohlo
ironie že

, možná tak elektrický ohradník a za něj co budeš chtít...
Mrkněte třeba sem : <a href="http://terarka.net/bezobratli/clanek/27"s rel="nofollow">http://terarka.net/bezobratli/clanek/27
nebo sem :
www.achatina.cz/… dekuji dobra rada dekuji to mi moc pomohlo

no nevím, achatiny jsem nechoval, ale typnul bych tak okurky

Prosím poraďte jake rostliny dat do terarka k Achatinám
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 1075x